Yeni Evli Çiftler için Ev Alma Rehberi

Emlakçıyla beraber yeni bir ev bakan evli çift

Evilik kararı alan her çiftin aklına gelen ilk sorulardan biri hiç kuşkusuz nasıl bir eve sahip olacaklarıdır. Bu soru, beraberinde evin bulunduğu konumu, kira ya da satın alma ücretini, evin yapısını, çalışma hayatı içerisinde olan çiftler için iş yerine yakınlığını, ulaşım olanaklarını ve belki sayamayacağımız kadar çok soruyu beraberinde getirmektedir. Bu yazımızda evlilik sürecine ilk adımı atan, atmış olan ve de atacak olan çiftlerimize yardımcı olmasını amaçladığımız bir ev alma rehberi hazırladık.

Çiftlerin Ev Seçerken Dikkat Etmesi Gereken Noktalar

Yeni evli çiftlerimiz, evliliğin getirdiği yeni yaşam düzeni ile mutluluk ve huzuru bir arada paylaşırken bir yandan da yeni bir ev düzeni yaratmak ve ev eşyaları almakgibi birçok maddi unsurun telaşını da hissetmektedirler. Bu bağlamda yeni evli çiftlerimizin ev seçerken dikkat etmesi gereken temel unsurların başında gelir düzeyi ve sahip olunan bütçe gelmektedir. Çiftler yeni bir ev sahibi olurken ödeyecekleri miktara dikkat etmelidirler.

Gelire göre ideal ev tutarı hesaplama aracımızı kullanmak için tıklayın.

Ev sahibi olurken geleceği de göz önünde bulundurmak avantaj sağlayacaktır. Yeni evlenmiş bir çift olarak kendinize en uygun ev tercihini, aidat ve ev eşyası yoğunluğu gibi maddi unsurları en aza indirecek metrekaresi küçük bir evden yana kullanabilirsiniz. Fakat bu noktada gelecek planlaması ve çocuk düşüncesinin büyük önem arz ettiğini de unutmamalısınız. Aileniz büyüdükçe bir zamanlar ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılayan küçük metrekareli eviniz sizin için yetersiz bir hale gelebilir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Sahip Olduklarınız Doğrultusunda Sahip Olacağınız Evi Seçin

Yeni evli çiftlerimizin ev sahibi olurken dikkat etmesi gereken hususlar noktasında gelecek planlaması kadar günümüzde gerçekleşmiş veya devam etmekte olan planların da önemi büyüktür. Bu planların başında hiç kuşkusuz iş hayatı gelmektedir. Sahip olmayı planladığınız evin iş yerinize yakınlığı ya da ulaşım araçlarına veya koşullarına yakınlığı rutin hayatınızı kolaylık ve rahatlık içerisinde sürdürmeniz için oldukça önem arz etmektedir. Evinizin iş yerine yakın olması ya da ulaşım araçlarında gereğinden fazla vakit kaybedilmemesi hem dinleme sürenizi hem de aileniz ile geçireceğiniz vakti olumlu yönde etkileyecektir.

Satın alınması planlanan evin iş yerine yakınlığı kadar bulunduğu konumun size uygunluğu da oldukça önem arz etmektedir. Tercih ettiğiniz yaşam tarzına ve sosyal hayatınıza göre seçenekleriniz arasındaki evleri incelikle değerlendirmelisiniz.

Doğru Ev Seçimin için Yardımcı Unsurlar

Yeni evli çiftlerimizin ev seçimi sürecinde dikkat etmeleri gereken bir diğer nokta ise süreci dikkatle ve incelikle geçirmeleridir. Ev sahibi olma heyecanı içerisinde ani kararlar alınmaması, en ayrıntılı araştırmanın yapılması ve mutlaka bir gayrimenkul uzmanına başvurulması sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi açısından oldukça önemli unsurlardır. Bu unsurların uygulanması durumunda çiftlerimiz doğru evi seçebileceklerdir.

Bunları da beğenebilirsin