Yurt Dışı Seyahat Sigortası Nedir?

Farklı ülkeler görmek ve seyahat etmek isteyen kişiler yurt dışında başlarına gelebilecek tıbbi sorunlar karşısında çaresiz kalmamak için seyahat sağlık sigortası yaptırmalıdır. Seyahat sağlık sigortası ile yabancı ülkelerde oluşabilecek herhangi bir sağlık sorununda kendinizi güvence altına almanızı sağlar. Böylelikle seyahatinizi sorunsuz şekilde gerçekleştirebilirsiniz

Yurt dışı Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

Yurt dışı seyahat sağlık sigortası vize şartı bulunan ülkelere tatil ya da iş amacıyla seyahat edecek olan kişilerden istenen bir sigorta ürünüdür. Seyahat sağlık sigortası vize onayı için gerekli olmasının yanı sıra, seyahat boyunca başınıza gelebilecek beklenmedik olaylara karşı güvence altında olmanızı sağlar. Yurt dışındaki tüm tedavi masraflarını karşılayan ve farklı teminatlar doğrultusunda sorunlarınızın çözüme kavuşmasına yardımcı olan seyahat sağlık sigortası kendinizi güvende hissetmenizi de sağlar. 

Yurt dışı Seyahat Sigortası Zorunlu Mu?

Yurt dışı seyahat sağlık sigortası Türk vatandaşlarından vize isteyen ülkeler tarafından zorunlu olarak talep edilmektedir. Vize başvurusu esnasında istenen seyahat sağlık sigortası poliçesinin yaptırılması zorunludur. Diğer yandan vizesiz gidilecek ülkeler için böyle bir zorunluluk yoktur. 

Yurt dışı Seyahat Sigortası Kaç Günlük Olmalı?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Yurt dışı seyahat sağlık sigortası yaptırılırken poliçenin başlangıç ve bitiş günleri seyahat için yurt dışında bulunduğunuz süreyi kapsamalıdır. Bu nedenle vize işlemlerinizde sorun yaşamamak için poliçenizi seyahat tarihinden 1 gün önce başlatıp, dönüş tarihinizden 1 gün sonrasında sonlandırmanız önerilir. Böylelikle seyahatiniz sırasında herhangi bir sorunla karşılaşmamış olursunuz.

Yurt dışı Seyahat Sigortası Kapsamı

Seyahat sağlık sigortası ana teminatları hemen hemen aynı olsa da ek teminatlar sigorta şirketine bağlı olarak değişebilir. Ancak genel hatları ile seyahat sağlık sigortasının kapsamı şu şekildedir; 

Ana Teminatlar: Acil durum nedeniyle ayakta ya da yatarak tedavi masrafları, sigortalı kişinin tıbbi nedenlerden dolayı nakil edilmesi, cenazenin yurda getirilmesi ve sigortalı kişinin vefat ettiği yerde yapılan defin harcamaları.

Ek Teminatlar: Pasaport kaybı, seyahatin iptali, bagaj gecikmesi ve bagajın kaybı. 

Ana teminatlar her sigorta şirketinde aynı olsa da ek teminatlar değişkenlik gösterebildiğinden yurt dışına çıkmadan önce ihtiyaçlarınızı belirleyip buna uygun bir sigorta seçmenizi öneririz. 

 

Bunları da beğenebilirsin