Evlilik Kredisi Nedir? Kimlere Verilir ve Nasıl Alınır?

Evlilik hazırlığı yapan her çift birçok farklı işle uğraşmak zorundadır. Heyecanlı olduğu kadar yoğun tempo nedeniyle yorucu bir hale gelebilen evlilik hazırlıklarında en çok endişe edilen durum yapılması gereken maddi harcamalardır. Herkes en özel gününün yaşadığı tüm anlar arasında en iyisi olmasını tercih ettiğinden, tüm ihtiyaçlarınız ve hayallerinizi gerçekleştirmek için yeterli maddi güvenceye sahip olmak önemlidir. Çoğu çift evlilik aşamasında tüm bu ihtiyaçları karşılamak için kredi başvurusunda bulunmayı tercih etmektedir. Yazımızda evlilik kredisi konusunda çiftlerin merak ettiği tüm soruların yanıtını vereceğiz.

Evlilik Kredisi Nedir?

Her banka tarafından verilen bir ihtiyaç kredisi ürünü olan evlilik kredisi, yeni evlenecek olan çiftlere maddi destek sağlamak amacıyla sunulmaktadır. Çoğu zaman düşük faiz avantajıyla sunulan evlilik kredisi de diğer ihtiyaç kredisi türleri gibi belirlenmiş vade oranlarıyla geri ödenmelidir. Ancak evlilik kredisi herkese verilmez ve belirli şartların karşılanması gerekmektedir. Genellikle düğün kredisi olarak da bilinen evlilik kredisi sayesinde yeni evlenecek olan çiftler maddi çıkmazları çözümlendirebilir ve aldıkları krediyi ihtiyaçları doğrultusunda harcayarak sonrasında aylık taksitlerle geri ödeyebilir.

Evlilik Kredisi Kimlere Verilir?

Evlilik kredisi az önce de bahsettiğimiz üzere, herkes için geçerli olan bir kredi türü değildir. Evlilik kredisi almak isteyen kişilerin belirli şartları karşılaması gerekmektedir. Bu şartlar finans kuruluşları arasında bir takım farklılıklar gösterebilir. Ancak bazı bankalar farklı taleplerde de bulunabilir. Bu nedenle evlilik kredisi almayı düşünüyorsanız, öncelikle bankanıza danışmalı ve tüm şartlara dair detaylı bilgi almalısınız. Bunun dışında evlilik kredisi için genel şartlar arasında kredi notunun yüksek olması bulunmaktadır. Kredi notunun düşük olması ya da daha önce herhangi bir banka geçmişi olmaması nedeniyle kredi borcunun bulunmaması evlilik kredisi almak için uygun değildir. Diğer yandan kişinin daha önce ödemediği borçları nedeniyle yasal takibe düşmemiş olması da gerekmektedir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Evlilik kredisinde çoğu zaman en fazla 36 ay vade sunulmaktadır. Diğer yandan başvurunun bireysel olarak yapılması gerekmektedir. Yani çiftler beraber başvuru yaparak kredi alamazlar ancak kredi alırken birbirlerine kefil olabilirler.

Evlilik Kredisi Nasıl Alınır?

Evlilik kredisi alabilmek için öncelikle kredi başvurusu yapacağınız banka ile görüşmeniz ve başvuru işlemlerini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Ancak hemen hemen her banka evlilik kredisi başvurusunu onaylamak için öncelikle resmileşmiş nikah durumuna dair belge talep etmektedir. Çiftlerin nikah işlemlerini tamamladıklarına ve randevu aldıklarına dair detay sunan belgeyi bankaya vermeleri gerekmektedir. Sonrasında ise banka krediyi alacak olan kişiden nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah belgesi, son 3 ay içinde ödenmiş fatura ve gelir belgesi beyanı talep etmektedir.

Banka tarafından istenen belgeler tamamlandıktan sonra evlilik kredisi için başvuru yapabilir ve sonrasında başvurunuzun onaylanmasını bekleyebilirsiniz. Evlilik kredisi almak için gereken şartları karşılıyorsanız, krediniz kısa süre içinde onaylanacaktır. Diğer yandan başvuru yapmayı düşünenleri bilmesi gereken konulardan biri de, başvuruların bankaya giderek yapılması gerektiğidir. Diğer ihtiyaç kredisi ürünlerinde olduğu gibi evlilik kredisine internet bankacılığı üzerinden başvurmak mümkün değildir.

Evlilik kredisi başvurusunun ardından bankanızdan olumlu yanıt gelmesi durumunda talep ettiğiniz miktar banka hesabınıza yatırılacaktır. Bazı bankalar evlilik kredisi için herhangi bir hizmet bedeli almazken, bazı bankalar dosya masrafı adı altında kesinti yapabilmektedir. Evlilik kredisi arayışındaysanız, olayınkolayı’na özel teklifler için buradan detaylı bilgi alabilirsin.

Bunları da beğenebilirsin