Hastane Masraflarını Karşılayan Sigorta Var Mı?
Tamamlayıcı sağlık sigortası günümüzde çoğu kişi tarafından tercih edilen bir uygulama olsa da hala kafasında soru işareti bulunan vatandaşlar sağlık sigortasının detayları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Özellikle kullanılan sigorta terimleri nedeniyle kafa karışıklığı olabiliyor. Sağlık sigortası herhangi bir ihtiyaç anında özel hastanelerde yapılan işlemleri karşılıyor ve ödeme yapmanıza gerek kalmıyor. Sigorta poliçelerinde belirtilen ana teminatlar kapsamında kişinin muayene, fiziki görüntüleme sistemleri, kan tahlilleri ya da ameliyat gibi durumlarda sağlık sigortasından yararlanması mümkün oluyor.
Kimler Sağlık Sigortası Yaptırabilir?
Tamamlayıcı sağlık sigortasından herhangi bir sosyal güvenlik çatısı altında bulunan kişiler yararlanabiliyor. Bunlar arasında SGK’lı çalışanlar, memurlar ve bağkurlular bulunuyor. Bu şartları karşılayan kişilerin tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanması mümkündür. Diğer yandan kişi kendisi için sağlık sigortası yaptırdıktan sonra eşi ve çocuğu için de tamamlayıcı sağlık sigortasını tercih edebilir. Ailenin tümü için yapılan sağlık sigortalarında şirketler bir miktar indirim de sağladığından hem sizin hem de aileniz için avantajlı bir seçimdir.
Tamamlayıcı sağlık sigortasında 65 yaş sınırı mevcuttur. Bu yaşın üzerindeki kişiler için şirketler sigorta yapmayı kabul etmiyor. Diğer yandan bazı sigorta şirketleri belirli bir yaşın altındaki çocuklar için de sigorta yapmayı kabul etmeyebiliyor. Bunun haricinde şartları karşılayan herkes sağlık sigortası için uygun olurken, ödenecek prim tutarları kişiden kişiye göre değişiyor. Prim tutarları ise yaş ya da daha önce ciddi bir hastalık geçirme durumu gibi birçok detaya bağlı olarak belirleniyor.
Sağlık Sigortası Hangi İhtiyaçları Karşılıyor?
Sağlık sigortasında ana teminatlar ayakta ve yatarak tedavi hizmetlerini kapsıyor. Ayakta tedavi kapsamında yer alan muayene, tahliller, röntgen ve ultrason gibi tanı işlemleri yer alıyor. Sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel hastanelerde yapılan ayakta tedavi işlemlerinde sigortalı kişi herhangi bir ücret ödemiyor.
Yatarak tedavi teminatında ise ani bir şekilde oluşan ve yatarak tedavi gerektiren sağlık masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanıyor. Ancak planlı ameliyat işlemleri poliçede teminat kapsamına alınmamışsa sigortalı kişi tarafından karşılanıyor. Bu durumda poliçede yer alan teminat şartlarına dikkat etmek gerekiyor. Yatarak tedavide hastanede kaldığınız süre, yapılan tedaviler, tahliller, yoğun bakım harcamaları, anestezi, kullanılan ameliyat malzemeleri, röntgen masrafları ve taburcu olduktan sonra ilaç masrafları gibi birçok işlem sigorta şirketi tarafından karşılanıyor.
Tüm bu işlemlere dair detaylar sigortanın yapıldığı şirkete bağlı olarak değişebileceğinden vatandaşların poliçeye onay vermeden önce mutlaka araştırma yapması gerekiyor. Sağlık sigortalarına ayakta tedavi ve yatarak tedavi teminatlarının haricinde ek teminatlar da eklenebildiği için kişinin buna bağlı olarak planlama yapması öneriliyor.
Teminat Dışında Kalan Durumlar Hangileri?
Tamamlayıcı sağlık sigortası ambulans masraflarını bile karşılayabilirken, psikolojik hastalıklar nedeniyle gerçekleştirilen işlemler ya da teminatta yer almaması durumunda doğum masraflarını karşılamayabiliyor. Bazı sigorta şirketleri kişinin daha önce geçirmiş olduğu kronik hastalıklar için yapılacak yeni tedavileri de karşılamayabiliyor. Bu nedenle sağlığınızı güvence altına almak ve herhangi bir durumda sorun yaşamamak için poliçenizde yer alan teminat ya da sağlık harcamalarını gözden geçirmeniz öneriliyor.
olayinkolayi.com olarak yakında sunacağımız ürünümüzle hem tedavi masraflarınız hem de haftalık hastane tazminatı karşılanabiliyor. Kendinizi güvende hissetmek için detaylı bir sağlık sigortasını tercih etmeniz her durumda daha güvende kalmanıza güvende kalmanıza yardım ediyor.