Mezoterapi ve Dermapen Nedir?
Ciltteki kusurları iyileştirmek ve yaşlılık görünümünü azaltmak için tercih edilen birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Bunlar arasında mezoterapi ve dermapen tedavisi en çok tercih edilen yöntemlerdendir. Her iki tedavi yöntemine dair tüm merak edilenler yazımızda yer alıyor.
Mezoterapi Nedir?
Mezoterapi tedavisinde, mekanik ve kimyasal stimülasyon denilen iki yöntem kullanır. Mekanik, vücudun kendi iyileşme süreçlerini tetikleyen mikro hasarlar yaratan iğnelerin enjekte edilmesini içerir. Organizma, cildi genç ve sıkı tutmak için çok önemli proteinler olan yeni kolajen ve elastin üretmeye başlar. Mezoterapi tedavisi ile mevcut kolajen zarar görmez, sadece yenisi uyarılır. Kimyasal stimülasyon ise, cildin durumuna, tipine ve endişesine göre cildin orta tabakasına özel solüsyonların uygulanmasını içerir. Mezoterapi tedavi, ince iğneler veya bu tedavi için tasarlanmış bir cihaz ile yapılabilir.
Mezoterapi Nasıl Yapılır?
Tedaviye başlandığında hastanın cildi anestezi ile uyuşturulur. Daha sonra özel bir iğne enjekte edilir. Bu enjeksiyonlar farklı derinliklerde (1 ila 4 mm deri içine) uygulanır. Her şey hangi durumun tedavi edildiğine ve hangi solüsyonun enjekte edildiğine bağlıdır. İnce enjeksiyonlar hastanın derisinin veya mezoderminin orta tabakasına yapılır. Tedavi sırasında, ciltte hasara neden olan iltihaplar gibi altta yatan sorunlar da ortadan kaldırılmış olur.
Mezoterapi tedavi süresi kullanılan tekniğe ve hedeflenen vücut bölgesine göre değişiklik gösterebilir. Mezoterapi tabancası ile uygulanan tedavi, bireysel enjeksiyonlardan çok daha hızlı olabilir. Yüzde tedavi süresi 20 dakika, selülitte ise 30 dakika sürebilir.
Mezoterapi Ne İşe Yarar?
Zaman geçtikçe cilt doğal olarak olgunlaşır ve yaşlanma belirtileri göstermeye başlar. Göz ve ağız çevresindeki kırışıklıklar 30’lu yaşlarda belirgin hale gelir. Ayrıca cilt rengi de yavaş yavaş değişir. UV ışığı, genetik, stres ve çevresel etkiler gibi cildin yaşlanmasına katkıda bulunan başka faktörler de vardır. Mezoterapi tedavisi, cilt yenileme, pürüzsüz bir cilt elde etmek ve ince çizgileri gidermek söz konusu olduğunda çok etkilidir. Mezoterapi cildin üst tabakasını tetikler ve besler. Hem erkek hem de kadın birçok hasta, cilt problemleri için önleyici tedbir olarak 20’li yaşların ortalarında yaşlanma karşıtı tedavi olarak uygulanmaya başlanabilir.
Dermapen Nedir?
Dermapen, cildin kendi iyileşme süreçlerini uyaran ve kolajen üretimini tetikleyen mikro iğneleme tedavilerinden biridir. Kırışıklıkları, ince çizgileri, pigmentasyonu, akne izlerini, çatlakları ve yaşlanmanın etkilerini azaltmak için mükemmeldir. Dermapen aplikatörün üst kısmında, tedavi edilen bölgeyi nazikçe delip mikro yaralanmalara neden olan çok ince iğneler bulunur. Yeni ve sağlıklı kolajen ve elastin bir kez oluştuğunda, cildi pürüzsüzleştirir, sıkılaştırır, kırışıklıkları doldurur ve akne izlerinin görünümünü iyileştirir.
Dermapen Nasıl Yapılır?
Dermapen tedavi planında uygulanacak iğnelerin uzunluğu hastanın cilt tipine ve cilt sorunlarına göre seçilecektir. Örneğin doktorunuz, cilt bakım ürünlerinin emilimini artırmak için 0,13 ila 0,25 mm iğne uzunluğu kullanabilir. Akne izleri için ise cilt katmanlarına daha derine inebilmek için 1,5-2 mm’lik bir iğne uzunluğu kullanılacaktır. İğne uzunluğu manuel olarak değiştirilir ve tedavi edilen bölgeye göre ayarlanabilir.
Tedaviye başlamadan önce hastanın cildi temizlenir ve gerekirse uyuşturma kremi uygulanır. Ardından Dermapen aplikatörü hastanın derisine uygulanarak mikro yaralar oluşturulur. Tüm tedavi alanı kaplandıktan sonra tedavi tamamlanır. Hasta, cilt sorunlarını giderecek ve sonuçları daha da artıracak özel olarak seçilmiş bir serum kullanabilir. Dermapen tedavisi genellikle 20 ile 30 dakika sürer, ancak tedavi edilen alan daha büyükse daha uzun sürebilir.
Dermapen Ne İşe Yarar?
Dermapen tedavisi, cilt gençleştirme için en güvenli prosedürlerden biridir. Uzun bir iyileşme süresi gerektirmez ve daha invaziv tedavilerden çekinen hastalar için mükemmeldir. Akne izleri, kırışıklıklar ve koyu güneş lekeleri gibi cilt kusurlarını giderir. Genel cilt dokusunu iyileştirir, gözenekleri en aza indirir ve çatlakları ortadan kaldırır. Tedavi, ısı veya kimyasal kullanılmadığı için cilde hiçbir zararı olmaz. Bu yüzden cilt çok çabuk iyileşebilir.
Bu yazı sadece bilgilendirme amaçlıdır. Cilt sağlığınıza en uygun tedavi yöntemi için mutlaka uzman ya da doktora başvurmalısınız.