Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Biyopsiyi Karşılar mı?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sayesinde, SGK’nın anlaşmalı olduğu özel hastanelerde rahatlıkla muayene ya da tedavi olmanız mümkündür. Sadece SGK’lı kişiler tarafından yaptırılan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, poliçede belirtilen teminatlar ve limitler dahilinde sağlığınızı güvence altına almanıza yardımcı olur. Devlet hastanelerinde özellikle bazı branşlarda sadece randevu almak için bile haftalarca beklemenize gerek kalmadan, sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel hastanelere giderek tedavi olabilirsiniz. Çoğu kişi Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın teminatlarını ve bazı özel durumların sigorta kapsamında olup olmadığını merak ediyor. Biyopsinin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamında yer alıp almadığına bakmadan önce bu işlemle alakalı detaylı bilgi vereceğiz.

Biyopsi Nedir?

Biyopsi, çoğu zaman kanser olasılığı ile ilişkilendirdiğinden, bu işlem korkutucu bulunabilir. Biyopsi, vücudunuzdan bir hücre veya doku parçasının alındığı ve ardından bir patolog tarafından incelenmek üzere laboratuvara gönderildiği, tıbbi bir prosedürdür. BT ve MRI taramaları gibi tanısal testler, doktorunuzun söz konusu organın özelliklerini görmesini sağlasa da, vücudunuzda kanserli hücre olup olmadığını söyleyemez. Bu nedenle bir sağlık sorununuz olup olmadığını kesin olarak bilmek için, bazen doktorunuzun biyopsi yöntemini kullanması gerekebilir. Bazı durumlarda doku örneği iğne ile çıkarabilirken, bazı durumlarda ise şüpheli bir nodül veya yumruyu cerrahi olarak çıkarmak mümkündür.

Hangi Durumlarda ve Kimlere Yapılır?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Biyopsi genel olarak vücudun anormal görünen bir bölgesinde yapılır ve biyopsinin amacı anormallik için bir açıklama veya neden sağlamaktır. Tıpta buna teşhis denir. Örneğin, göğsünde ‘yumru’ olan bir hasta için yumrunun kanserli olup olmadığını belirlemek adına, yumrudan biyopsi alınabilir. Aynı şekilde mide ağrısı olan bir hasta, patoloğun mikroskop altında ağrıyı açıklayabilecek herhangi bir durumu veya hastalığı görüp göremediğini görmek için mide biyopsisi yaptırabilir. Biyopsi vücudunun herhangi bir bölgesinde anormal bir değişiklik görülen ve tanı için diğer teşhis yöntemlerinin yeterli olmadığı durumlarda kullanılmaktadır. Herhangi bir doku ya da organın kanserli olup olmadığını net olarak belirlemek, genelde biyopsi ile mümkün olur. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Biyopsiyi Karşılar mı?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ana teminatları arasında, ayakta tedavi ve yatarak tedavi teminatları yer almaktadır. Her sağlık sigortası poliçesinde olduğu gibi, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası poliçesine de ek teminatlar dahil etmek mümkündür. Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında sigortalı kişi, ana teminatları kullanmak isterse, doktor muayenesi, tahliller, röntgen, ultrason, fizik tedavi ve diğer tanı yöntemleri için teminat limitlerine bağlı olarak poliçesini kullanarak tedavi olabilir. Bu işlemlerin tümü ayakta tedavi teminatı kapsamındadır. Yatarak tedavi teminatı kapsamında ise ameliyat, anestezi, hasta odası ve ameliyatta kullanılan ekipmanların ücretleri gibi tedaviye dair giderler sigorta şirketi tarafından karşılanır. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ana teminatları kapsamında, biyopsi sigorta şirketi tarafından karşılanmamaktadır. Ancak bazı sigorta şirketleri birçok durumla alakalı ek teminatların poliçeye dahil edilmesi konusunda sayısız seçenek sunmaktadır. Eğer ileride biyopsiye ihtiyacınız olması durumunda, bunun sağlık sigortasından karşılanmasını istiyorsanız Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırmadan önce bu konuyla alakalı farklı sigorta şirketlerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin