Tamamlayıcı ve Özel Sağlık Sigortası Ultrason Karşılar mı?

Sağlık masraflarınızı güvence altına almayı düşünüyorsanız, özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak size önemli faydalar sağlayabilir. Her iki sigorta türü de temelde aynı hizmetleri sunuyor gibi görünse de, poliçe koşulları açısından bazı farklılıklar mevcuttur. Sağlık sigortası sayesinde özel hastanelerdeki sağlık hizmetlerinden ücretsiz veya poliçede belirtilen katılım payı oranında ödeme yaparak faydalanmanız mümkündür. Sigorta şirketinin sunduğu belirli limitler dahilinde 1 yıl boyunca geçerli olan özel veya tamamlayıcı sağlık sigortası poliçelerinde birçok risk kapsam altına alınmaktadır. Çoğu kişi sağlık sigortalarının ultrason gibi tanı testlerini karşılayıp karşılamadığını merak etmektedir. Yazımızda merak edilen tüm soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Ultrason Muayenesi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Ultrason, asıl ismiyle ultrasonografi, tanısal bir görüntüleme testidir. Ultrasonla görüntüleme yapılırken, iç organların veya kan damarları gibi diğer dokuların gerçek zamanlı resimlerini veya videolarını oluşturmak için yüksek frekanslı ses dalgaları kullanılır. Ultrason görüntüsüne sonogram denir.

Ultrason, okyanus yüzeyinin altındaki nesneleri algılamak için ses frekans dalgalarını kullanan sonar teknolojisine benzer şekilde çalışır. Doktorlar, inceleme yapacakları bölgeye özel bir jel uygular ve başlığı o alanın üzerinden veya içinden geçirirler. Kullanılan probdan gelen ses dalgaları iç dokulardan yansır ve canlı bir resim oluşturur.

Ultrason, birçok hastalığın tanısı için sıklıkla tercih edilen bir görüntüleme yöntemidir. Bilinen bir yan etkisi bulunmamakla birlikte, tıbbi bir gerekçe olmaksızın kullanılması tavsiye edilmemektedir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Ultrason için görüntüleme yapılacak bölgeye göre, midenin aç olması veya mesanenin boş /dolu olması gibi ön hazırlık gerektiren durumlar olabilir. Ne tür bir hazırlığa ihtiyaç duyulduğu ile ilgili doktorunuz sizi yönlendirecektir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ultrason Karşılar mı?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, aktif olarak SGK’lı çalışan kişiler tarafından yaptırılabilen bir sigorta türüdür. Ayakta ve yatarak tedavi teminatları sayesinde anlaşmalı özel hastanelerde sadece az miktardaki devlet katkı payını ödeyerek ücretsiz bir şekilde tedavi olabilirsiniz. Diğer yandan ayakta tedavi teminatı kapsamında olan ve tanı testi olarak kabul edilen ultrason muayenesi de Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamındadır. Ayakta tedavi gerektiren testler gibi ultrason da, yıllık tedavi limitini aşmadığınız sürece, SGK katkı payı haricinde ekstra ücret ödemenize gerek kalmaz. Aynı şekilde yatarak tedavi teminatının kullanılmasını gerektiren durumlarda da ultrason kullanımı sigorta kapsamında yer almaktadır. 

Özel Sağlık Sigortası Ultrason Karşılar mı?

Özel Sağlık Sigortası, SGK şartı gerektirmeden herkes tarafından yaptırılabilen bir sigorta türüdür. Ayakta tedavi ve yatarak tedavi ana teminatlar olsa da kişi isterse poliçesine ek teminatlar dahil edebilir. Özel Sağlık Sigortası ile anlaşmalı özel hastanelerde limitler dahilinde uygulanan tüm tedavi ve muayeneler sigorta şirketi tarafında karşılanmaktadır. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’ndan farklı olarak devlet katkı payı ödemesi yapılmasına da gerek yoktur ancak poliçede belirlenen şartlar dahilinde katılım payı ödemesi söz konusu olabilir. Özel Sağlık Sigortası poliçe kapsamına ultrason muayenesi de yer almaktadır.

Bunları da beğenebilirsin