Yabancı Banka Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? Yabancı Kredi Nasıl Alınır?

Nakit ihtiyacını karşılamak isteyen çoğu kişi kredi başvurusu yaparak bu durumu çözüme ulaştırmayı tercih ediyor. Ancak kredi talebinde bulunurken düşük kredi notu kredi onayının verilmemesine neden olabiliyor. Bu gibi bir durumda vatandaşlar yabancı bankadan kredi alınır mı sorusunu soruyor. Yabancı banka kredisi söz konusu olduğunda bilinmesi gereken birçok nokta mevcuttur. Yazımızda yabancı bankadan kredi almak için neler yapılmalı sorusunun cevabını bulabilirsiniz. 

Yabancı Banka Kredisi Nedir?

Türkiye’deki tüm bankaların Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kayıtlı olması dolayısı ile kredi notu düşük olan vatandaşlar kredi çekmekte zorlanıyor. Bu gibi bir durumda yabancı bankalardan kredi çekmeyi düşünüyor olabilirsiniz. Ancak yabancı banka kredisi çekmek o kadar da kolay değildir. Yabancı banka kredisi başvurusu yapmak için genellikle danışmanlık şirketleri ile çalışmanız gereklidir. Aynı zamanda bir Türk vatandaşının yurt dışındaki bir finans kuruluşundan kredi çekmesi de bazı uluslararası anlaşmaların içeriğine göre belirlenmektedir. 

Bu yazı ilginizi çekebilir

Yabancı Bankadan Kredi Alınır Mı?

Yurt dışında bulunan bir bankadan kredi çekmek kolay değildir. Bu nedenle bir danışmanlık firması ile anlaşmanız önerilir. Böylelikle yapılması gereken tüm işlemler danışmanlık şirketi tarafından yürütülür ve kredi onayı almanız için gerekli düzenlemeler yapılır. Bunun haricinde normal bir vatandaşın yurt dışına giderek kredi talebinde bulunması mümkün değildir. Ancak Türkiye’de bilinenin aksine birçok yabancı banka mevcuttur. Bu bankaların birçoğu BDDK kaydı ile hizmet verdiğinden kredi notunuz düşükse olumlu bir cevap almanız da zordur. 

İhracat İçin Yabancı Bankadan Kredi Almak

Türkiye’de devlet bankası statüsü ile kurulmuş olan Eximbank, ticari faaliyetler için gerekli olan kredi ihtiyaçlarını karşılamaktadır. 1987 yılında kurulmuş olan Eximbank, Türkiye İhracat Bankası olarak da bilinmektedir. İhracat yapacak olan ve nakit ihtiyacı bulunan iş sahipleri belirli şartlar karşılığında kolaylıkla kredi alabilir.

Bunları da beğenebilirsin