Ev Kazalarına Karşı Sigorta

Ev kazaları söz konusu olduğunda, ferdi kaza sigortası sizin ve sevdiklerinizin yaşanabilecek olumsuz durumlar karşısında maddi sorunlarınızın en aza inmesine yardımcı oluyor. Ev kazalarına karşı sigorta olarak da adlandırılan ferdi kaza sigortası, konut sigortası poliçelerine ek teminat olarak eklenebiliyor. Bu sayede ev içinde yaşanabilecek kazalardan ötürü vefat ya da yaralanma durumunda sigortadan yararlanabilirsiniz. Ev kazalarına karşı bu şekilde alınacak bir önlem sayesinde gaz soluma, yanık ya da vücutta oluşan kırık gibi tıbbi durumlarda da herhangi bir masraf ödemenize gerek kalmıyor. Aileniz için yaptırabileceğiniz ferdi kaza sigortası teminatları sigorta şirketlerine bağlı olarak değişebiliyor.

Ev Kazaları ve Riskleri

Ev ortamında unutkanlık ya da herhangi bir sorun nedeniyle yaşanan kazalar ev kazası olarak biliniyor. Her yaştan insanın yaşayabileceği ev kazalarına karşı önlem alarak, olası bir durumda kendinizi güvence altına alabilirsiniz. Sık yaşanan ve risk teşkil eden ev kazalarını şu şekilde sıralamak mümkündür;
Düşme/Çarpma: Ev kazalarında en sık yaşanan durumlardan biri olan düşme ya da bir yere çarpma, ciddi sonuçlar doğurabilecek bir kazadır. Özellikle küçük çocukların sık yaşadığı bu kazalar ufak yaralanmalarla atlatılabileceği gibi, büyük sorunlara da neden olabilir. Yetişkinler için de önlem alınması gereken bir kaza türü olan düşme ve çarpma sonucunda vücutta kırık oluşabileceği gibi, daha ciddi yaralanmalar da ortaya çıkabilir.
Kesik: Küçük bir dikkatsizlik sonucunda bile ciddi sorunlara neden olabilen ev kazalarından biri de kesiklerdir. Ucu keskin olan herhangi bir eşya ile oluşabilecek bu kazalara karşı önlem alınması oldukça önemlidir. Kesik olması durumunda ani kan kaybı hem çocuklar hem de yetişkinler için ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Zehirlenme: Evde bulunan kombi ya da ocak gibi aletlerden yayılan gaz sonucunda tüm ailenin zehirlenmesi mümkün olduğu gibi, kimyasal ürünler ya da bozulmuş yiyecekler nedeniyle de zehirlenmeler yaşanabilir. Ciddi bir sağlık sorunu olan zehirlenmelerde ani müdahale oldukça önemlidir. Özellikle gaz zehirlenmeleri sonucunda ölüm riski oldukça yüksektir.
Yanık: Elektrik kaçağı, sıcak bir nesneye dokunmak, kimyasal maddeleri uzun süre kullanmak ya da vücuda kaynar su dökülmesi gibi birçok durumu kapsayan yanık kazaları farklı derecelerde yanıklara neden olabilir. Hem çocuk hem de yetişkinlerin başına gelmesi muhtemel olan yanık kazalarına karşı önlem almak çok önemlidir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Ev Kazalarına Karşı Sigorta Önlemi

Ev içinde oluşabilecek ve ailenizin başına gelebilecek birçok kaza türü mevcuttur. Bu kazalardan korunmak için kendi önlemlerinizi almanız mümkün olsa da, herhangi bir kaza sonucunda oluşacak sağlık sorunları için sigorta en iyi çözümlerden biridir. Ev kazalarına karşı yapılan ferdi kaza sigortası ana teminatları kapsamında vefat ve sürekli sakatlık yer alıyor. Ev kazaları sonucunda oluşabilecek bu durumlar karşısında sigorta şirketi tarafından poliçede belirlenen tutarda tazminat ödemesi yapılıyor. Sigortalı kişiyi ve sevdiklerini koruma altına alan ferdi kaza sigortası sayesinde sakatlık olması durumunda da maddi ihtiyaçlarınız karşılanıyor.

Ev kazalarına karşı önlem amaçlı tercih edilen sigorta sayesinde ailenizi güvence altına alabilirsiniz. Diğer yandan ferdi kaza sigortasının ek teminatlarından yararlanarak, vefat ya da sürekli sakatlığın haricinde sağlık hizmetinden de yararlanabilirsiniz. Böylelikle kaza sonucunda muayene, tıbbi görüntüleme hizmetleri ya da ilaç temini gibi birçok avantajdan yararlanarak maddi olarak sorun yaşanmasını engelleyebilirsiniz.

Ev kazaları herkesin başına gelebilecek gündelik durumlardan biri olsa da, ciddi bir kaza sonucunda oluşabilecek sağlık sorunlarının da göz önünde bulundurulması önemlidir. Ev kazalarına karşı sigorta önlemiyle ailenizi ve kendinizi güvenceye alabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin