Hayat Sigortasında Maluliyet Teminatı Yaş sınır Var Mı?
Hayat sigortası yaptırırken aklınıza takılması olası bir soru da sigortanızın maluliyet teminatı olup olmadığı ve bu teminatın hangi koşullara bağlı olduğu. Ekonomik geleceğinizi güvence altına almak adına yaptıracağınız sigortanızın detaylarını öğrenmeniz çok önemli. Hayat sigortası yaptırırken başınıza gelebilecek her türlü kazayı düşünürsünüz. Bu kazaların sonucunun size ve sevdiklerinize yaşatacağı olumsuz durumların azaltılabilmesi adına hayat sigortası yaptırırken maluliyet tazminatınızın ne koşullara bağlı olduğunu yeniden gözden geçirmeyi unutmayın. Bunu yaparken öncelikle bu tazminatın ne olduğunu çok iyi öğrenmelisiniz ki sigorta şirketinizden neler bekleyebileceğinizi bilesiniz.
Maluliyet Teminatı Nedir?
Sigortalı kişilerin yaşadıkları kazaların trajik sonuçları olması durumunda geride kalanların ekonomik sıkıntılar çekmemesi için düşünülmüş bir sistemdir maluliyet teminatı. Eğer ki teminatı olan bir sigortalının vefat etmesi durumu söz konusu ise yakınları sigortadan ödeme alırlar. Böylece belki de sigortalıya ekonomik olarak bel bağlamış aile fertleri bir anda maddi sıkıntıların içine düşmemiş olur. Aynı şekilde eğer sigortalıysanız ve kaza ya da hastalık sonucu sakatlık durumu yaşıyorsanız maluliyet teminatı yine devreye girecektir. Bu sistem ilk etapta olası çalışamama ve ekonomik yetersizlikler çekme gibi durumları bertaraf etmenizi sağlar. Maluliyet tazminatları çeşitlerine göre ayrılır ve hayat sigortasına eklenmesi için özel olarak talep edilmesi gerekir. Vefat teminatı, kaza sonucu vefat teminatı, hastalık sonucu maluliyet teminatı gibi farklı alt başlıklarda başvuru yapabilirsiniz.
Maluliyet Teminatında Yaş Sınırı Var mı?
Maluliyet teminatına sahip olmak için yapacağınız başvuru standartlarında yaş sınırı farklılık gösterebilir. Kısa bir araştırma yaparsanız teminatın çeşidine ve sigorta şirketinin değerlerine göre farklı yaş aralıkları göreceksiniz. Fakat bu sınırlar ekseriyetle birbirine yakındır. On sekiz ile altmış yaş arası genellikle sigorta şirketlerinin kabul edeceği yaş aralığıdır. Tabi bu teminatın çeşidine göre artıp azalabilir, örneğin kanser tedavisi teminatlı hayat sigortalarında yaş sınırı elli beşe gerileyebilir. Çoğunlukla bir yıllık yapılan hayat sigortanızı oluştururken tüm bu değerleri göz önünde bulundurmayı unutmayın.
Tarihler hakkında bir küçük detay da ekleyelim, sigortalar poliçelerine bekleme süreleri koyacaktır. Yani hayat sigortanız ve maluliyet teminatı anlaşmanız poliçeye imza attıktan örneğin doksan gün sonra geçerli olur. Aynı şekilde maluliyetin oluşması için bir hastalık teşhisinin ardından otuz gün geçmesi gerektiği gibi maddeler de olabilir.