İstanbul’da Konut Projelerinin En Yoğun Olduğu Bölgeler

Konut projeleri büyük şehirlerde gün geçtikçe daha fazla görülmeye başlıyor. Gayrimenkul sektöründe ise İstanbul konut projelerinin en yoğun olduğu şehirlerin başında gelmekte. Ancak günümüzde İstanbul’un bazı bölgeleri konut projeleri için çok daha fazla tercih ediliyor. Özellikle yeni gelişmekte olan bölgeler firmaların kıskacında olması nedeniyle bu bölgeler kısa sürede kalkınarak konut fiyatlarında artış yaşanıyor.

İstanbul’da konut projelerinin en yoğun olduğu bölgeleri ise şu şekilde sıralamak mümkün;

Esenyurt

İstanbul’un gelişen ilçeleri arasında başı çeken Esenyurt özellikle büyük markaların konut projeleri için tercih ettiği bir bölge. Esenyurt ilçesindeki konut projelerinin oranının bu kadar fazla olmasının nedeni ise bölgede hayata geçirilen ulaşım projeleri. Esenyurt, yabancı yatırımcıların da tercih ettiği bir bölge.

Başakşehir

Şehir yaşamının giderek gelişmeye başladığı Başakşehir sanayileşme oranının da artmasıyla beraber büyük firmaların gözdesi haline geldi. Son yıllarda Başakşehir’de hızla sayısı artan konut projeleri ile beraber ev satış rakamları da artmaya başladı.

Küçükçekmece

Yeni duyurulan ulaşım projeleri ve giderek gelişen bir ilçe rotası izlemesi nedeniyle Küçükçekmece de konut projeleri için tercih edilen bir bölge haline gelmekte. İstanbul’un en büyük ilçelerinden olan Küçükçekmece özellikle metro projesi ve yeşil alanları nedeniyle konut projeleriyle gündemde.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Tuzla

Tuzla bölgesi havaalanına yakınlığı nedeniyle konut projeleri için tercih ediliyor. Aynı zamanda yeni yapılacak olan havaray ve şehir içi metro çalışmaları da buradaki konut projelerinin sayısının artmasına neden oldu.

Çekmeköy

Sanayi alanının geniş olduğu Çekmeköy ulaşım olanaklarının da artmasıyla beraber konut projeleri için gözde bir ilçe olarak ortaya çıkmıştır.

 

Seyrantepe

Seyrantepe bölgesi Maslak, Levent ve Zincirlikuyu bölgesine olan yakınlığı nedeniyle konut projeleri için en çok tercih edilen ilçelerin başında gelmektedir. Semt merkezinde bulunan sanayi alanlarının kamu arsaları ve arsalara dönüşecek olması konut projesi için elverişli bir alan olarak ilk sıralara yükselmesine neden olmuştur.

 

Arnavutköy

Ulusal ölçekli yatırımların bu bölgeye yoğunlaşmasıyla beraber konut projelerinin de artmaya başladığı bir bölge olan Arnavutköy, Kanal İstanbul ve 3. Havaalanı gibi önemli projelerin de yapılacağı olan bölgedir. Bu nedenle ulaşım altyapısının da gelişeceği düşünülerek konut projeleri için tercih edilmektedir.

 

Sultanbeyli

Sultanbeyli ilçesi 3. köprünün Alemdağ ve Mevlana mahallesinde yer alan çıkışları nedeniyle konut projeleri için tercih edilen bir bölge haline gelmiştir. Anadolu Yakası’nda bulunan önemli otoyol bağlantılarının olması Sultanbeyli ilçesinin büyük firmaların gözdesi olmasına neden olmuştur.

Bunları da beğenebilirsin