Pasif Gelir Nedir?

Nakit olarak daha iyi yerlere gelebilmek ve bunu oturduğunuz yerden yapabilmek için birçok iş fikriniz olabilir. Son yıllarda sıkça duyulan pasif gelir çoğunlukla ek gelir ile karıştırılsa da aslında birbirinden çok farklıdır. Ek gelir söz konusu olduğunda herhangi bir gelir elde etmek için ek bir iş yapmanız gerekirken pasif gelirde az bir çaba ile günün hemen her dakikası herhangi bir enerji harcamadan para kazanabilirsiniz. Pasif gelir için kişinin herhangi bir mesai harcamasına gerek olmasa da başlangıçta yatırım yapmalıdır. 

Pasif Gelir Kazanmak için Fikirler

Dropshipping: Dropshipping, bulabileceğiniz en karlı pasif gelir kaynaklarından biridir. Dropshipping ile, trend olan ürünleri bulabilir ve daha sonra dünyanın her yerindeki müşterilere çevrimiçi olarak satabilirsiniz. Dropshipping’deki sihir, kendi işinizi kurmanız ve ürünler için ne kadar ücret alacağınızı kontrol etmenizdir. Aslında, listedeki tüm pasif gelir fikirleri arasında dropshipping, kazançlarınız üzerinde en fazla kontrole sahip olduğunuz yerdir. 

Blog Yazın: En popüler pasif gelir akışı bloglardan gelme eğilimindedir. Başarılı bir blog oluşturmak için biraz ön çalışma gerektirebileceği doğrudur. Ancak, organik ve sosyal trafik yoluyla veya bir e-posta listesi oluşturarak kitle oluşturmanın en sürdürülebilir yollarından biridir. 

Bu yazı ilginizi çekebilir

Bir blog oluşturmanın en büyük avantajı, o varlığı birkaç farklı gelir akışına dönüştürebilmenizdir. Dolayısıyla, kolay bir pasif gelir fikri arıyorsanız, blog yazmak sizin için mükemmel bir seçenek olabilir.

Bir Uygulama Tasarlayın: Bir geliştirici veya programcıysanız, pasif bir gelir akışı olarak uygulama geliştirmeyi deneyebilirsiniz.  Bu konuda iki şekilde davranabilirsiniz. İlk olarak, uygulamanızı satın almak isteyen kişiler için bir ücret talep edebilirsiniz. İkincisi, uygulamanızı ücretsiz hale getirebilir ve reklamlarla para kazanabilirsiniz.

Airbnb’de Ev Sahipliği Yapın: Airbnb’de kiralık dairenizi veya evinizi listelemeyi seçebilirsiniz. İlginç olan, Airbnb’de pasif gelir elde etmek için aslında yeni bir mülk satın almanıza gerek olmamasıdır. Boş bir odanız varsa, mevcut evinizde veya dairenizde de bir oda kiralayabilirsiniz. 

Bir e-Kitap Yazın: E-kitaplar 2009 ve 2010’da sahneye çıktı ve hala oldukça popüler bir içerik olarak kabul ediliyorlar. Bugüne kadar e-kitap yazarak pasif gelir elde eden büyük bir grup insan var. Elbette, delicesine rekabetçi bir pazar. Ama eğer yazma becerileriniz mükemmelse, kendinize iyi bir kar payı bulabilirsiniz. 

Bunları da beğenebilirsin