İzolasyon Hasarı Nedir? Sigorta Karşılar mı?

Evinizi hemen her türlü olumsuz duruma karşı koruma altına alan konut sigortası, çok sık tercih edilen bir sigorta türüdür. Sadece evi değil, evin içindeki eşyaları da koruma altına alan konut sigortası yaptırılması zorunlu olan bir sigorta türü değildir. Buna rağmen evini güvence altına almak isteyen vatandaşlar, konut sigortasının ideal bir seçim olduğunu düşünüyor. Konut sigortası; birçok avantaja sahiptir ve bu avantajlar kimi zaman sizi maddi yükümlülüklerden de kurtarabilir. Diğer yandan çoğu kişi, konut sigortası yaptırmadan önce izolasyon hasarının sigorta tarafından karşılanıp karşılanmayacağını merak ediyor. İzolasyon hasarı ve konut sigortasına dair tüm detaylar yazımızda bulabilirsiniz.

İzolasyon Hasarı Nedir?

İzolasyon özellikle yeni dönemde inşa edilen yapılarda, inşaatın kalitesini belirleyen en önemli unsurlardan biridir ve bu anlamda çeşitli standartlara uyum sağlanması gerekir. Eski yapılarda ise izolasyonla ilgili sıkıntılara daha çok rastlanmaktadır.

Konutlarda ortaya çıkan izolasyon hasarı, izolasyon eksikliği nedeniyle, yağmur, kar vb. yağışların binanın dış cephesinden, kapı, pencere ve pervazlarından sızarak evin içinin hasar görmesi anlamına gelir. Öte yandan izolasyon hasarı, ısı farkı ya da nemlenme nedeniyle de ortaya çıkabilir ve terleme, küflenme gibi sonuçlar doğurabilir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

İzolasyon Hasarı Sigorta Tarafından Karşılanır mı?

İzolasyon hasarı, konut sigortası ana teminatları arasında yer almaz. Konut sigortasının ana teminatları arasında evin içinde ortaya çıkan risklerin yanı sıra deprem ve doğal afetler nedeniyle oluşan hasarlar yer almaktadır. Poliçede belirtilen limitler dahilinde eğer söz konusu hasarlar teminat dahilindeyse, hasar ödemesi sigorta şirketi tarafından yapılır. Diğer yandan teminatların kapsamı sigorta şirketine göre farklılık gösterebileceği için poliçe düzenlenmeden önce bu konu hakkında detaylı bilgi almak gereklidir. 

İzolasyon Teminatı Nedir ve Neleri Kapsar?

İzolasyon teminatı, konut sigortası poliçesinin ana teminatlarından olmasa da ek teminat olarak poliçeye dahil edilebilir. Konut ya da binadaki izolasyonda ortaya çıkan herhangi bir hasar bu sayede sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır. İzolasyon eksikliği nedeniyle meydana gelen rutubet ya da yağmur, kar gibi hava olaylarından sonra oluşan ev içindeki hasarlar, poliçede izolasyon hasarı teminatı yer alıyorsa karşılanmaktadır. Diğer yandan küflenme, sıva veya boya kabarmaları da teminat kapsamında yer alır.  İzolasyon hasarı teminatı, dış cephe izolasyon, sıva, boya gibi izolasyonu onarıcı bir teminat değildir, yslnızca verilen zararın karşılanması yönünde bir koruma sağlar. Ancak yine de izolasyon hasarı teminatının şartlarının konut sigortası yaptırılmadan önce incelenmesi önemlidir. Sigorta şirketleri oluşabilecek izolasyon hasarlarını poliçede belirtilen şartlar dahilinde kapsamına alabilir veya almayabilir. 

Bunları da beğenebilirsin