Kirada Oturmak Mı? Ev Almak Mı?

Birçok zaman insanların akıllarında bu soru dönüp durmuştur. Kirada Oturmaya devam mı etmeliyim, yoksa ev almaya mı uğraşmalıyım? Böylesi büyük bir kararı bir çırpıda vermek gerçekten zor. Kirada oturmanın verdiği bir tür rahatlık olduğu inkâr edilemez. Ne de olsa ev sahibi olmaya çalışmak büyük bir yükün altına girmek demektir aynı zamanda. Önce para biriktirmesi gerekir insanın. Bu da masraflarınızdan kısmak anlamına gelir. Bununla da bitmiyor, bir defa ev almaya karar verdiğinizde muhakkak bankaların kredilerine başvurmalısınız. Böylece uzun bir borç dönemine girmiş olursunuz. Bir ev sahibi olduğunuzda artık büyük bir bağlılık da ortaya çıkmış demektir. Kiracıyla, burada olmazsa başka bir yerde eve çıkarım diyebilirsiniz ama ev sahibi olduğunuzda konumunuzu değiştirmek oldukça güç olacaktır.

Öte yandan ev sahibi olmanın da büyük avantajları olduğu bir gerçek. Bir defa kira vermekten kurtulmuş olursunuz. Çalışıp kazandığınız paranın bir kısmını her ay başka birine vermek zorunda olmamak büyük rahatlık yaşatacaktır. Bunun için önce kredi çekip yıllarca borç ödeseniz bile aslında ödediğiniz paranın artık yaşadığınız ev için olduğunu bilmenin rahatlığını duyabilirsiniz. Ev sahibi olarak gelecek yıllarınız için köklü bir yatırım sağlamış olursunuz.

Kira Öder Gibi Ev Almak Mümkün Mü?

Kira ödemelerinden bıktınız ve artık bir ev sahibi olmak istiyorsunuz diyelim. Bunun için bir miktar birikmişiniz var ancak yeterli değil, o halde kredilere başvurmanız gerekecek demektir. Bankaların konut almak için özel kredi imkanları mevcut. Bunları dikkatlice araştırıp başvurabilirsiniz. Bir de özel şirketlerin ev sahibi olma imkânı sağladığı satışlar var. Ödemelerde faiz uygulamadan, gerçekten kira öder gibi ev sahibi olmanızı sağlayabilirler. Bu şirketlerin güvenilirliğini araştırmak da sizin sorumluluğunuzda elbette.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Kredi Faizleri Avantajlı Mı?

Bankaların kredi faizleri elbette hem birbirlerinden hem de dönemsel olarak farklılık gösterebilir. Konutlar için özel olarak hazırlanmış krediler mevcut, bunların faiz oranları da ev almayı düşünenlere göre hazırlanmıştır elbette. Kredi almayı planlarken satın almayı düşündüğünüz evin gelecekteki değerini de göz önünde bulundurmayı unutmamalısınız.

Ödeme Gücünüz ve Birikmişiniz Var Mı?

Ev almak istiyorsanız bir miktar birikmiş paranızın olması büyük rahatlık sağlayacaktır. Bir ev sahibi olma planınızda bunu öncelik haline getirebilirsiniz. Böylece bankadan çekmeniz gereken kredi miktarı azalacağı için geri ödemelerde de kolaylık yaşarsınız. Ayrıca gelirinizin sürekliliği de önemli, evinize giren toplam gelirin değişmeyeceğini ya da en azından ödemeyi planladığınız kredi borcunuzu karşılayabileceğinden emin olmalısınız.

Bunları da beğenebilirsin