Küçük Mutfaklar İçin Tasarım Çözümleri

Uzun süre vakit geçirdiğiniz ve lezzetli yemekler hazırladığınız mutfağınızın küçük olması sizi üzüyor olabilir. Ancak küçük mutfak tasarımları ile alanınızı daha geniş göstermeniz mümkündür.

Minimalist Olun

Alanınız küçükse eşyalarınız konusunda minimalist olmanız önemlidir. Daha önce hiç kullanmadığınız mutfak eşyalarını, kullanmanızın mümkün olmadığı süsleri ve aşırı büyük eşyaları elden çıkarmak daha az eşya ile tüm ihtiyaçlarınızı karşılamanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda kullanılmayan eşyaların gereksiz yer işgal etmesini de bu şekilde önleyebilirsiniz.

Daha Çok Saklama Alanınız Olsun

Küçük alanlar eşyalarınızı nereye koyacağınız konusunda sorun yaşamanızı sağlar. Hele ki bu alan sürekli zaman geçireceğiniz mutfağınızsa daha büyük zorluklar yaşayabilirsiniz. Bu nedenle mutfak tasarımına bol bol dolap ve raf eklemeniz daha fazla saklama alanına sahip olmanızı sağlayacaktır. Tavana kadar uzanan dolapların yanı sıra, buzdolabının üstü gibi boş kalan alanlara da dolap yerleştirerek daha fazla saklama alanı yaratabilirsiniz. Tezgah altındaki dar alanlara raylı sistem çekmeceler yerleştirerek kavanoz ya da bardak gibi eşyalarınızı kolaylıkla saklayabilirsiniz.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Renk Seçimleriniz Önemli

Küçük mutfakları daha büyük göstermeye çalışmanız mümkün olmasa da doğru renk seçimleriyle daha aydınlık ve ferah bir alana ulaşabilirsiniz. Küçük alanlarda koyu renklerin kullanılması mekanın daha da basık görünmesine neden olur. Bu nedenle duvarlarınızda beyaz ya da krem rengi gibi daha açık renkler kullanmanız doğru olacaktır. Eğer mutfak duvarlarının renkli olmasını istiyorsanız tezgahınız da dahil olmak üzere dolapları beyaz renkte tercih etmeniz istenen ferahlığa ulaşmaya yardımcı olacaktır.

Hareket Eden Tasarımlarla Tanışın

Hareket eden mobilyalar ya da katlanabilir masalar kullanmadığınız zamanlarda mutfağınızdaki karışık görünümü azaltmanıza yardımcı olarak yemek yaparken daha fazla alana sahip olmanıza yardımcı olur.

Her Alanı Değerlendirin

Dolapların arkası, lavabonun altı, kullanılmayan köşeler, pencere kenarları ve raflar arasındaki boşluklar gibi boş alanların olduğu yerleri belirleyin. Bu alanlardan olabildiğince yararlanmak için neler yapabileceğinizi düşünün. Küçük bir alana bıçaklarınızı yerleştirmek için mıknatıslı bir raf yerleştirebilir, boş olan dikey alanları yardımcı aparatlarla kupa saklama alanı olarak kullanabilirsiniz.
Her alandan maksimum şekilde yararlanarak mutfağınızın daha düzenli görünmesini ve ihtiyaçlarınızın elinizin altında olmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda daha fazla depolama alanına da sahip olursunuz.

Bunları da beğenebilirsin