Motosikletlerin Trafik Sigortası Neleri Kapsar?

Araç sahiplerinin zorunlu trafik sigortası yaptırmasının gerekli olduğu gibi, motosiklet sahipleri de zorunlu trafik sigortası yaptırmalıdır. Motosiklet trafik sigortası ile olası bir kaza sonucunda meydana gelen hasar sigorta şirketi tarafından karşılanır. Maddi ya da bedensel hasarları karşılayan motosiklet trafik sigortası, trafiğe çıkmadan önce yaptırılmalıdır. 

Motosiklet Trafik Sigortası Kapsamı

Motosiklet trafik sigortası yaptıracak olan vatandaşlar, sigortanın kapsamını da öğrenmek istiyor. Motosiklet trafik sigortası söz konusu olduğunda kaza sonrasında oluşan bedensel ya da maddi zararlar sigorta şirketi tarafından karşılanır. Sigortanın teminat detayları ise şu şekildedir: 

Maddi Teminat: Sigortalı kişinin üçüncü şahsa ait olan malların zarar uğramasına neden olması durumunda meydana gelen hasar sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Tedavi Masrafları Teminatı: Motosikletin neden olduğu kazalarda, karşı taraf için ilk yardım, muayene, kontrol ya da yaralanmadan ötürü oluşacak tedavi masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanır. Bu teminat ile ayakta tedavi, hastane ya da benzeri sağlık kuruluşlarında yapılan tüm tedaviler karşılanır. 

Diğer Tazminatlar ve Ölüm Teminatı: Sigortalı aracın kaza sonucunda herhangi bir kimsenin ölümüne neden olması durumunda ölen kişinin defin masrafları karşılanır ve ailesi için tazminat ödemesi yapılır. Aynı zamanda eğer sigortalı araç bir kimsenin yaralanmasına neden olursa sigorta şirketi,  bu kişinin kısmen ya da tamamen çalışamaz hale gelmesi nedeniyle oluşacak zararı karşılar. 

Motosiklet Trafik Sigortası Nasıl Yapılır?

Motosiklet trafik sigortası yaptırmak için detaylı bir araştırma yapmanız gereklidir. Trafik sigortası poliçe ödemeleri herkes için aynı olmadığından size uygun olan sigorta şirketini tercih edebilirsiniz. Motosiklet trafik sigortasında daha önce kazaya karışmış olan kişiler daha fazla prim tutarı öderken, daha önce kazaya karışmamış olan kişiler daha az prim tutarı ödemektedir. Her yıl yenilenmesi gereken motosiklet trafik sigortası primi kişinin sene içinde kaza yapıp yapmadığına bağlı olarak değişecektir.

Bunları da beğenebilirsin