Yunan Adaları 7 Günlük Kapıda Turist Vizesi Nedir?

Yunanistan, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile yıl boyunca birçok turisti kendisine çekiyor. Özellikle son yıllarda Yunan adalarında denize girmek pek çok kişi oldukça cazip bir tatil seçeneği olarak ön plana çıktı. Eğer Yunanistan’ı ziyaret etmeyi düşünüyor ve kısa bir tatil planlıyorsanız, Türk vatandaşları için kısa bir zaman önce duyurulan ve 10 Yunan adasını kapsayan 7 günlük kapıda turist vizesi fırsatı sizin için önemli bir seçenek olabilir. Bu yazıda, Yunan adaları 7 günlük kapıda turist vizesinin ne olduğunu, nasıl başvurulduğunu ve hangi şartların gerektiğini daha ayrıntılı bir şekilde inceleyeceğiz.

Yunan Adaları için 7 Günlük Kapıda Turist Vizesi Nedir?

Yunanistan’ın 7 günlük kapıda turist vizesi, Türk vatandaşlarına Yunanistan’ın Ege Denizi’nde bulunan 10 adasına seyahatlerinde vize gerekliliğini ortadan kaldıran özel bir uygulamadır. 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan bu uygulama ile Türk turistlerin seyahatlerini daha kolay ve hızlı hale getirmeyi amaçlamaktadır. Yunan adaları 7 günlük kapıda turist vizesi uygulaması, özellikle yaz tatili planları yapan Türk vatandaşları için büyük bir avantaj sunmaktadır. Bu sayede, Yunanistan’ın güzelliklerini keşfetmek isteyenler, kolayca vize alarak seyahatlerini gerçekleştirebileceklerdir. Bu yeni uygulama hem Türk turistlerin hem de Yunanistan’ın turizm sektörünün kazançlı çıkabileceği bir girişim olarak değerlendirilmektedir.

Yunanistan 7 Günlük Kapıda Turist Vizesi Nasıl Alınır?

Yunan adaları 7 günlük kapıda turist vizesi almak için gerekli şartlar ve belgelerle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Söz konusu düzenlemenin Avrupa Birliği (AB) Komisyonunca onaylandığını ve konuya ilişkin bir yönetmeliğin Yunan makamları tarafından hazırlanmakta olduğu duyuruldu. Fakat, 7 günlük kapıda turist vizesi başvurusu için aşağıdaki belgelere sahip olmanız gerektiği ön görülmektedir:

  • Pasaport: Seyahatiniz süresince geçerli olacak bir pasaport
  • Vize Formu: Yunanistan’a giriş amacınızı belgeleyen bir vize başvuru formu
  • Rezervasyon Belgesi: Eğer Yunan adalarında otelde konaklamayı planlıyorsanız, bu konaklama için yapılmış olan rezervasyonun belgesi
  • Sağlık Sigortası: Seyahat sırasında herhangi bir sağlık sorunu yaşamanız durumunda masraflarınızın karşılanabilmesi için geçerli bir seyahat sağlık sigortası

Yunanistan 7 Günlük Kapıda Turist Vizesi Hangi Adalar için Geçerlidir?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Ege Denizi’ndeki Yunan adalarının güzelliklerini keşfetme fırsatı sunan 7 günlük kapıda turist vize uygulaması, aşağıdaki adalar için geçerlidir:

  • Aigina
  • Andros
  • Antiparos
  • Delos
  • Donousa
  • Folegandros
  • Hydra
  • Mykonos
  • Paros
  • Santorini

Bu vize türü ile Yunanistan’ın diğer şehirlerine ya da farklı Schengen ülkelerine seyahat edilmesi mümkün değildir.

Yunanistan 7 Günlük Kapıda Turist Vizesi Fiyatı Ne Kadar?

Yunanistan 7 günlük kapıda turist vizesi ücretinin 60 Euro olması planlanmaktadır. Şu an için resmi olarak duyurulan bir ücret bulunmamaktadır. Seyahat etmeden önce ilgili kaynaklardan bilgi alarak Yunan adaları 7 günlük kapıda turist vizesi fiyatı hakkında kesin bilgiye sahibi olabilirsiniz.

Yunanistan 7 Günlük Kapıda Turist Vizesi Ne Zaman Başlayacak?

Türk turistler için büyük bir avantaj sunacak Yunanistan 7 günlük kapıda turist vizesi, 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir. Bu tarihten sonra Türk gezginler, yukarıda yer alan 10 Yunan adasına 7 gün boyunca turist vizesi ile seyahat edebilme ayrıcalığına sahip olacaklardır.

Bunları da beğenebilirsin