Özel Sağlık Sigortası Eş ve Çocuğu (Aileyi) Kapsar mı?

Aile kurmak ve çocuk sahibi olmak, beraberinde farklı sorumlulukları getirir. Ailenizin istenmeyen durumlarda bile huzur ve refah içinde olmasını istiyorsanız, sağlık güvencelerini de düşünmeniz gerekmektedir. Devlet hastanelerinde her türlü tedavi hizmeti sunulsa da, bazı kişiler hem kendileri, hem de aileleri için daha fazla imkan sunan Özel Sağlık Sigortasından faydalanmak isteyebilir. Özel Sağlık Sigortası ile anlaşmalı özel hastanelerde poliçede belirtilen limit ve teminatlar dahilinde sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanmak mümkündür. Aile üyelerinin sağlıklarını güvence altına almanın yanı sıra farklı avantajlara da sahip olan Özel Sağlık Sigortası ile alakalı en çok merak edilen konulardan biri, sigortanın diğer aile bireylerini de kapsayıp kapsamadığıdır. Yazımızda bu konuyla alakalı tüm detaylara yer verdik.

Özel Sağlık Sigortasından Aile Yararlanabilir mi?

Özel Sağlık Sigortası ile poliçede yer alan teminatlar dahilinde tedavi olmak mümkündür. Ayakta tedavi ve yatarak tedavi ana teminatlarına sahip olan Özel Sağlık Sigortası poliçeleri ile tedavi bedeli sigorta şirketi tarafından karşılanır. Ayakta tedavi teminatı kapsamında doktor muayeneleri, tahliller, röntgen, ultrason ve fizik tedavi gibi birçok hizmetten faydalanmanız mümkün olurken, yatarak tedavi teminatı küçük cerrahi müdahaleler de dahil olmak üzere ameliyat, hastanede odası temini, anestezi giderleri ve ameliyatta kullanılan cerrahi aletler gibi birçok giderin karşılanmasını sağlar. 

Özel Sağlık Sigortası bireysel olarak yapıldığından, aile üyelerinin sigortanın sunduğu avantajlardan faydalanması mümkün değildir. Ancak çoğu sigorta şirketi aile paketi poliçesi ile Özel Sağlık Sigortasının tüm aile üyeleri için yapılmasını sağlayabilir. Böylelikle aile indiriminden faydalanarak, tüm ailenin poliçenin imkanlarından faydalanması mümkün olur. 

Özel Sağlık Sigortasından Eş Yararlanabilir mi?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Özel Sağlık Sigortası için SGK’lı olma şartı bulunmamaktadır. Sigorta şirketleri genellikle maksimum 65 yaşında olan bireylere poliçenin istisna kabul ettiği veya teminat altına alamadığı sağlık sorunu olmaması durumunda, Özel Sağlık Sigortası  ürünlerini sunmaktadır. Ancak bazı sigorta şirketleri özel poliçeler hazırlayarak, 65 yaşın üzerindeki bireyler için de Özel Sağlık Sigortası yapabilmektedir. Ancak eşinizin bu üründen faydalanamsını istiyorsanız, aile paketi seçeneği ile ayrı poliçeler satın alabilir ya da tek poliçede hem sizin, hem de eşinizin sigortalanmasını sağlayabilirsiniz. Bazı sigorta firmaları bunu aile paketi yerine ek teminat olarak poliçeye dahil edebilir. Daha detaylı bilgi için mutlaka sigorta şirketiniz ile görüşmeniz gereklidir. 

Özel Sağlık Sigortasından Çocuklar Yararlanabilir mi?

Her anne baba, çocuğunu tüm olası risklere karşı korumayı ister. Sağlık söz konusu olduğunda ise, ebeveynler çocuklarıyla alakalı ekstra özen gösterme eğilimindedir. Bu noktada Özel Sağlık Sigortası çocuklar için iyi bir güvence olarak ortaya çıkmaktadır. Bazı kişiler, kendileri için yaptırdıkları Özel Sağlık Sigortasının çocukları için de geçerli olduğunu düşünmektedir ancak böyle bir uygulama mevcut değildir. Hem yenidoğan, hem de belirli bir yaşa gelmiş olan çocukların Özel Sağlık Sigortasından faydalanabilmesi için poliçeye dahil edilmesi gerekmektedir. Çoğu sigorta şirketi aile üyelerinin tümü kapsayan Özel Sağlık Sigortası poliçelerinde ekstra indirim avantajı sunmaktadır. Aynı zamanda çocukların sağlık geçmişleri ve yaşları dolayısı ile poliçe primleri de düşük olacaktır. Aile paketi ya da aile özel sağlık sigortası poliçesi ile çocuklarınızın dilediğiniz hastanede tedavi olmasını sağlayabilirsiniz.

Aileniz için Neden Sağlık Sigortası Yaptırmalısınız?

Aile Özel Sağlık Sigortası ile tüm aile üyeleri güvence altına alınmakla kalmaz, poliçelerin düzenlenme tarihleri aynı olacağından farklı zamanlarda ödeme yapmanız gerekmez. Tüm ailenin poliçe primlerini ayın belirli döneminde, tek seferde ödeyebilirsiniz. Aynı zamanda anlaşmalı özel hastanelerde konforlu bir biçimde sağlık hizmetlerinden faydalanabilir ve uygun koşulların sağlanması durumunda vergi indiriminden de yararlanabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin