Özel Sağlık Sigortası Hangi Tahlilleri Kapsar?

Özel hastanelerde poliçe kapsamında herhangi bir ücret ödemeden tedavi olmanızı sağlayan sigorta ürünlerinden biri olan özel sağlık sigortası ile dilediğiniz hastaneyi ya da doktoru seçebilirsiniz. Ana teminatların yanı sıra ek teminat eklemesi de yapılan özel sağlık sigortaları her yaştan insan için uygundur. Ancak çoğu kişi özel sağlık sigortasının hangi tahlilleri kapsadığını merak etmektedir.

Özel Sağlık Sigortası Nedir?

Kaza veya hastalık durumunda ortaya çıkan sağlık sorunları sonucunda yapılan tedavi giderlerini poliçe teminat ve kapsamı dahilinde karşılayan sigorta türü özel sağlık sigortası olarak bilinmektedir. Özel sağlık sigortası ile özel hastanelerde tedavi olabilirsiniz. Aynı zamanda tamamlayıcı sağlık sigortasının aksine özel sağlık sigortasında SGK’lı olma şartı aranmamaktadır. 18-65 yaş aralığındaki herkes tarafından tercih edilebilen özel sağlık sigortası poliçe ödemeleri ise kişinin yaşına, daha önce geçirmiş olduğu hastalıklara ve genel sağlık durumuna göre değişmektedir.

Özel Sağlık Sigortası Ana Teminatları Nelerdir?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Özel sağlık sigortası yaptıran herkes için ana teminatlar aynı olsa da teminatların limiti sigorta şirketine göre değişmektedir. Özel sağlık sigortasının ana teminatları şu şekildedir;

Ayakta Tedavi: Doktor muayeneleri ayakta tedavi teminatı kapsamında yer almaktadır. Aynı zamanda fizik tedavi, ultrason, röntgen ve küçük cerrahi müdahaleler de bu teminat kapsamında karşılanır.

Yatarak Tedavi: Yatarak tedavi edilmesi gereken sağlık durumlarında devreye yatarak tedavi teminatı girmektedir. Bu teminat dahilinde yapılacak olan cerrahi işlemler, ambulans hizmeti, anestezi, tıbbi araçlar ve hastane odası gibi giderler sigortanızdan karşılanır.
Ana teminatlar haricinde acil durumlar sonucunda ortaya çıkan tedavi masrafları da özel sağlık sigortası kapsamındadır.

Özel Sağlık Sigortası Hangi Tahlilleri Karşılar?

Özel sağlık sigortası yaptırmayı düşünen herkes ana teminatların hangi tahlilleri karşıladığını merak etmektedir. Teşhis ve tedavi için gerekli görülen tahliller özel sağlık sigortası kapsamında yer almaktadır. Bu tahliller arasında kan tahlili, idrar ve gaita tahlilinin yanı sıra daha kapsamlı tam kan sayımı ya da şeker ölçümü gibi tahliller de yer almaktadır. Ancak bazı durumlarda her tahlil sigortanızdan karşılanmayabilir. Bu nedenle özel sağlık sigortası yaptırmadan önce sigorta şirketi ile görüşerek detaylı bilgi almanız daha doğru olacaktır.

Bunları da beğenebilirsin