Özel Sağlık Sigortası Ne Zaman Başlar?

Doktora muayene olan bir çocuk ve babası

Sağlık harcamaları söz konusu olduğunda vatandaşlara ciddi bir maddi güvence sunan Özel Sağlık Sigortası sayesinde özel hastanelerde ekstra ücret ödemeden muayene ya da tedavi olabilirsiniz. Özel Sağlık Sigortası, 18-65 yaş arasındaki tüm bireyler tarafından yaptırılabilir. Aynı zamanda bazı sigorta şirketleri bebek ve çocuklar için de Özel Sağlık Sigortası paketleri sunmaktadır. Ancak Özel Sağlık Sigortası yaptırmak isteyen çoğu kişi, sigortadan ne zaman yararlanmaya başlayabileceğini merak etmektedir. Özel sağlık sigortasına dair tüm detaylar yazımızda…

Özel Sağlık Sigortası Bekleme Süresi Nedir?

Özel Sağlık Sigortası kapsamında birçok güvenceye sahip olursunuz. Yatarak ve ayakta tedavi teminatları sayesinde poliçe kapsamındaki tüm sağlık giderleriniz Özel Sağlık Sigortası ile karşılanır. Ancak poliçede yer alan bilgilere göre Özel Sağlık Sigortası’ndan faydalanmaya başlamak için bekleme süresi uygulanmaktadır. 

Özel Sağlık Sigortası yaptırdıktan sonra özel durumlar haricindeki tüm sağlık giderleri sigorta şirketi tarafından karşılanır. Buna göre muayene ya da ayakta tedavi gibi sağlık harcamaları için bekleme süresi aranmaz. Ancak bazı özel hastalıklar ve tedaviler için çoğu sigorta şirketi 6 ile 12 ay arasında bir bekleme süresi sunmaktadır. Bekleme süresine dair detaylı bilgi alabilmek için sigorta şirketinizle iletişime geçmenizi öneririz.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Özel Sağlık Sigortası Yaptırdıktan Sonra Muayene

Özel Sağlık Sigortası yaptırmak isteyen çoğu kişi, ne zaman muayene olabileceğini merak ediyor. Çoğu sigorta şirketi Özel Sağlık Sigortası’nın başlamasının hemen ardından muayene giderlerini karşılamaktadır. Bu nedenle bekleme süresi olmadan anlaşmalı özel hastanelerde muayene olabilirsiniz. Ancak bazı durumlarda muayene olmak için belirli bir süre beklemeniz gerekebilir. Daha detaylı bilgiye poliçede yer alan Özel Şartlar üzerinden erişebilirsiniz. 

Özel Sağlık Sigortalı Olduğumu Nasıl Anlarım?

Özel Sağlık Sigortası yaptırdıktan sonra, teminatların ne zaman kullanılabilir olduğunu öğrenmek için sigorta şirketinize danışabilirsiniz. Ancak çoğu durumda herhangi bir ek işlem yapmanıza gerek kalmaz. Özel Sağlık Sigortanız, ilk prim ödemesiyle birlikte başlar. Prim ödemelerini poliçede yer alan şartlar dahilinde düzenli gerçekleştirerek, teminat altında olmaya devam edebilirsiniz. Aynı zamanda sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel hastanelere giderek de sunulan avantajlardan faydalanabilirsiniz. 

Bunları da beğenebilirsin