Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hangi Ameliyatları Kapsar?

Sağlık giderlerinin sigorta şirketleri tarafından ödendiği sigorta ürünlerinden biri olan tamamlayıcı sağlık sigortası sayesinde SGK’lı olan kişiler özel hastanelerde tedavi olabiliyor. Sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel hastanelerde tedavi, muayene ya da ameliyat olmak için ekstra bir ücret ödenmesine gerek kalmayan tamamlayıcı sağlık sigortası birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Çoğu kişi tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamını ve hangi ameliyatları karşıladığını merak ediyor. Yazımızda tamamlayıcı sağlık sigortasına dair tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

SGK’lı olan kişilerin anlaşmalı özel hastanelerde herhangi bir ücret ödemeden tedavi olmasını sağlayan bir sigorta ürünü olarak dikkat çeken tamamlayıcı sağlık sigortası, poliçe dahilinde yer alan tüm tedavi giderlerini karşılamaktadır. 1 sene geçerliliği olan tamamlayıcı sağlık sigortası ile dilediğiniz özel hastaneye gidebilir ve doktorunuzu kendiniz seçebilirsiniz. Diğer yandan tamamlayıcı sağlık sigortasının ana teminatlarından da bahsetmek gereklidir.

Ayakta tedavi ve yatarak tedavi ana teminatları ile sigortalı kişilerin sağlık sorunlarını kolayca çözümleyen tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamı poliçeye göre değişmektedir. Ayakta tedavi teminatı kapsamında sigortalı kişi yıllık olarak belli bir sayıda muayene hakkına sahip olmakla beraber, kan testleri, ultrason görüntülemesi, fizik tedavi ya da kontrol muayeneleri gibi birçok hizmeti alabilmektedir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Yatarak tedavi teminatında ise ameliyat, anestezi uygulaması, kullanılan tıbbi malzemeler, hastane odası ya da ambulans hizmeti gibi birçok durum sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hangi Ameliyatlarda Geçerlidir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak isteyen kişiler, sigortanın hangi ameliyatları kapsadığını merak etmektedir. Ancak bu konuda net bir bilgi vermek mümkün değildir. Çünkü ana teminatlar hemen hemen her poliçede aynı olsa da sözleşmede yer alan detaylar değişmektedir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası daha önce geçirmiş olduğunuz hastalıklar nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunları için yapılan tedavi masraflarını karşılamaz. Bu nedenle daha önce midesinde sorun olan bir kişi tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdığında bu durum ile alakalı işlemler poliçede kapsam dışı bırakılacaktır. Ancak yatarak tedavi teminatı kapsamında doktorun gerekli olduğu temel ameliyat ya da küçük cerrahi müdahaleler sigorta kapsamındadır. Yine de detaylı bilgi için sigorta şirketinizde görüşmenizi öneririz.

Bunları da beğenebilirsin