Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur ve Alınır?

Uçak bileti, çoğu zaman bir seyahatin en pahalı kısmıdır ve ucuz uçak bileti bulmak seyahat bütçeniz aşağıya çekmek için gerçekten yardımcı olabilir. Ucuz uçuşlar bulmak, özellikle sonsuz arama seçenekleri ve sürekli dalgalanan fiyatlar söz konusu olduğunda biraz zorlu bir süreçtir.

Ucuz Uçak Bileti Bulmanın Yolları Nelerdir?

Seyahat etmeyi seven herkes, harcama listesinde en önemli kalemin uçak bileti olduğunu bilir. Uçak biletini uygun bir fiyata satın almak seyahatiniz için daha az para harcayacağınız anlamına gelir. Bu durumda ucuz uçak bileti bulmanın yolları ise şu şekildedir:

Bültenlere Abone Olun: Havayolu bültenleri, uçak biletleri ile ilgili iyi bir haber kaynağı olabilir. Ucuz uçuşlarla ilgili bilgileri alma şeklinizde proaktif olmanız yeterlidir. Ucuz uçuş uyarılarını kullanarak tasarruf sağlayabilir, sık uçan bir yolcu olarak puan kazanabilir ve ardından bunları ücretsiz uçuşlar için kullanabilirsiniz.

Havayolu Uygulamalarını Yükleyin: Hemen hemen her büyük hizmet sağlayıcısının, hizmetleri hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olabilecek bir uygulaması vardır. Havayolları bir istisna değildir; bilet fiyatlarını ve tekliflerini takip etmek için uygulamalarını yükleyebilirsiniz. Ayrıca doğrudan havayolu uygulamalarından bilet rezervasyonu yapabilir ve satın alabilirsiniz.

Seyahat Acentelerinden Fiyat Alın: Popüler inanışın aksine, seyahat acenteleri (her zaman) paraya aç değildir ve sizi kazıklamak için beklemezler. Aslında, birçok seyahat acentesinin, çevrimiçi olarak bilet alabileceğiniz havayolları ile anlaşmaları vardır. Ancak bu, önce kendi araştırmanızı yapmadan bir seyahat acentesine gitmeniz gerektiği anlamına gelmez. En ucuz rota, tarih ve varış noktası hakkında kabaca bir fikriniz varsa, bu zamandan tasarruf sağlayacaktır. Ayrıca ne kadar ucuza alabileceğinizi de bileceksiniz, bu da dolandırılma olasılığınızın daha düşük olduğu anlamına gelir

Ucuza Uçak Bileti Nasıl Alınır?

Ucuz uçak bileti bulabileceğiniz sitelerden bazılarını aşağıda sizler için derledik:

Bu yazı ilginizi çekebilir

Permakültür Nedir? 

Google Flights: Google Flights, ucuz uçak bileti almak için olağanüstü bir araçtır. Üzerinden bilet aldığınızda, fiyat garantisi de alırsınız. Fiyatın ödediğinizin altına düşmesi durumunda, aradaki farkı Google öder. Yani Google, ucuz bilet fiyatlarının sınırlarını zorluyan bir müşteri deneyimi sunuyor. Ayrıca platform, size bir güzergah aracı sunarak tüm seyahatinizi planlamanıza yardımcı olur.

Expedia: Expedia, en popüler ucuz uçak bileti karşılaştırma sitelerinden biridir. Google Flights’tan farklı olarak fiyat garantisi sunmaz. Bunun yerine, rezervasyondan sonraki 24 saat içinde uçuşları iptal etmenizi sağlar.

Ayrıca, mümkün olduğunda uçuşunuzu yükseltme veya ücret karşılığında koltuk seçme seçeneği sunar. Expedia’yı öne çıkaran özelliklerden biri de “esnek tarihler” özelliğidir. Bu özellik, uçuşunuzun kalkış tarihinden birkaç gün önce ve sonraki uçak bileti fiyatlarını görmenizi sağlar.

SkyScanner: SkyScanner da ucuz bilet fiyatlarını karşılaştırmak için faydalı bir web sitesidir. Basit ve sezgisel bir arayüze sahiptir ve her uçak bileti için en az iki uçuş seçeneği listeler. Aynı zamanda e-bülten aboneliği ile fiyat uyarısı almak istediğiniz güzergaha dair size bildirim gönderir. 

Ucuz Uçak Bileti Ne Zaman Bulunur?

Ucuz uçak bileti ararken çok daha erken rezervasyon yapmayı düşünün. Bazen bir ay veya üç hafta önceden bilet almak daha ucuz olabilir. Diğer yandan, yakın tarihli uçuşlar da kimi zaman uygun fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Çünkü hiçbir uçuş firması boş koltuklarla havalanmak istemez. Bu nedenle yakın tarihteki uçuşlara da göz atmanızı öneririz.

En ucuz uçak biletini almak için, hafta ortasına denk gelen uçuş tarihlerini seçin. Uluslararası geziler için Salı, Çarşamba ve Cumartesi günleri seyahat etmek için en iyi günler arasındadır. Hafta sonları genellikle yurt dışı seyahatleri söz konusu olduğunda pahalıdır.

Resmi tatillere yakın tarihlerde uçmaktan kaçınarak uçak biletine daha az para ödeyebilirsiniz. Bu dönemlerde uçak biletlerine talep daha fazladır. Havayolları, bilet fiyatlarını yükselterek bu talebe yanıt verir ve ucuz uçak bileti bulmak neredeyse imkansızdır.

Bunları da beğenebilirsin