Web Tapu Nedir? Randevu Nasıl Alınır?

Emlak satış sürecinin en önemli adımlarından olan tapu işlemleri söz konusu olduğunda birçok evrak hazırlanmalı ve satış işleminin ardından alıcının da satıcının da imza vermesi gereklidir. Ancak online hizmetlerin yaygınlaşması ile beraber devreye giren web tapu sayesinde birçok işlemi online olarak halletmeniz mümkündür. Çoğu kişinin ilk defa duyduğu web tapu sayesinde zamandan tasarruf edebileceğiniz gibi işlemlere dair tüm detayları da takip edebilirsiniz.

Web Tapu Nedir?

Mülk sahiplerinin Tapu ve Kadastro müdürlüklerine gitmeden tüm taşınmaz mülklerini kolaylıkla yönetebilecekleri online bir platform olan web tapu ile 50’den fazla tapu ya da 20 adet kadastro işlemini yönetmeniz mümkündür. Web tapu sistemi ile mülk sahipleri taşınmaz mülklerine dair birçok işlemi kolaylıkla gerçekleştirirken, özellikle tapu devir işlemlerinde de fiziki olarak hiçbir yere gitmeden birçok işlemi halledebiliyor.

Web Tapu Randevusu Nasıl Alınır?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Konaklama Vergisi Nedir?

Web tapu sayesinde gayrimenkul satışı ile alakalı işlemleri tapuya gitmeden başlatmanız mümkündür. Böylelikle başvuru esnasında istenen belgeleri online olarak yükledikten sonra belgeler incelenir ve tapu devri için randevu oluşturulur. Web tapu randevusu alırken izlenmesi gereken adımlar şu şekildedir;

  • e-Devlet şifreniz varsa web tapu web sitesine giriş yaparak bireysel ya da kurumsal giriş seçeneklerinden hangisi sizin için uygunsa ona tıklamanız gereklidir.
  • Ekranda yer alan başvuru yap butonuna tıkladıktan sonra satışını yapacağınız gayrimenkulü seçmeniz gerekmektedir. Sonrasında ise satış butonuna tıklamanız ve sizden istenen bilgileri girmeniz lazım.
  • İlgili yerlere alıcı isim-soyisim, TC kimlik numarası, cep telefonu numarası, belediye rayiç bedeli ve satış bedeli de dahil olmak üzere istenen bilgiler girildikten sonra DASK poliçe numarasının da buraya eklenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda sistem belediye rayiç bedel yazısının da yüklenmesini istemektedir.

Yukarıda yer alan tüm işlemler gerçekleştikten sonra başvurunuz oluşturuluyor ve gerekli incelemeler yapıldıktan sonra tapu devri ile alakalı randevunuza dair ilgili mesaj tarafınıza iletiliyor. Aynı zamanda mesajda ödenecek harçlarla alakalı bilgiler de yer alıyor.

Tüm harç ödemeleri yapıldıktan sonra alıcı ve satıcı evrakların aslı ile beraber randevu tarihinde tapuya bizzat gidip imzaları atıyor ve satış tamamlanmış oluyor.
Web tapu sistemi sayesinde tapu devir işlemleri çok daha kolay hale gelirken satış sırasında ödenecek olan tapu harcı tutarını önceden öğrenmek isteyenler olayınkolayı sitesinde yer alan “Tapu Harcını Hesapla” hizmeti ile toplam tapu harcı bilgisine ulaşabilir.

Bunları da beğenebilirsin