Yatırım Amaçlı Ev Alınır mı?

Ev sahibi olmak çoğu insan için öncelikli olarak gerçekleşmesi istenen en büyük hayallerin bir parçası olmuştur. Bu nedenle birçok insan ev sahibi olmayı, yararlarını ve risklerini düşünmeden önemli bir güvence olarak kabul eder. Bir ev satın almayı düşünüyorsanız, herhangi bir yatırım kararında olduğu gibi, yapmak üzere olduğunuz yatırımın artılarını ve eksilerini bilmeli ve gözden geçirmelisiniz.

Ev Bir Yatırım mıdır?

Yatırım amaçlı gayrimenkul, kira geliri veya değer artışı yoluyla gelir elde etmek (yani yatırımın getirisini elde etmek) için satın alınan gayrimenkuldür. Bu noktada alınacak evin size günler içinde kar getirmeyeceğini kabul etmeniz gerekmektedir. Ev güzel bir yatırım aracı olsa da, istediğiniz yatırım getirisi için beklemeniz gerekecektir.

Emlak Yatırımı Yapmak Doğru mu?

Emlak satın almak genellikle harika bir yatırım seçeneğidir. Uzun yıllar devam eden pasif gelir elde edebilir ve ​​uzun vadede yaşanan artışlarla iyi bir yatırım fırsatından faydalanabilirsiniz. Hatta bunu, iyi bir finansal gelecek oluşturmaya başlamak için genel stratejinizin bir parçası olarak bile kullanabilirsiniz. Ancak, gayrimenkul yatırımına başlamaya hazır olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Birincisi, emlak yatırımına başlamak için önemli miktarda para yatırmanız gerekecek. Bir ev, apartman dairesi veya arsa satın almak pahalı olabilir. Diğer yandan emlak yatırımı size gelir sağlayacak bir araca dönüşebileceğinden oldukça mantıklıdır. 

Bu yazı ilginizi çekebilir

1 Artı 1 Ev Almak Mantıklı mı?

Ev almak ve bunu bir yatırım aracı olarak kullanmak isteyen kişiler alacakları gayrimenkulün özelliklerine dair net hedefler belirlemelidir. Buna evin oda ve salon sayısı da dahildir. Çoğu vatandaş 1+1 ev almanın mantıklı olup olmadığını merak etmektedir. Her ev tipinde olduğu gibi 1 artı 1 ev almanın da birçok avantajı vardır. Bu avantajların ilki 1+1 evlerin diğer evlere oranla daha düşük satış fiyatına sahip olmasıdır. Aynı zamanda özellikle tek yaşayan ya da 2 kişilik aileler için düşük kira avantajı dolayısıyla çok fazla talep görmektedir. 1+1 ev satın alan kişiler evlerini kiraya vermekte zorlanmayacaklardır. Aynı zamanda yatırımınızı paraya dönüştürmek istediğinizde de 1+1 evinizi çok daha kısa bir sürede satabilirsiniz. Bu noktada almak istediğiniz evin özellikleri ve nakit durumunuz elbette belirleyicidir. Her ev tipinin kendine has özellikleri olduğu gibi farklı avantajları da bulunmaktadır.

Yatırım için Ev Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor?

Kredi puanınızı bilin: Gayrimenkul satın almayı tercih ettiğinizde, konut kredisine başvurmanız gerekebilir. Daha yüksek bir kredi puanına sahip olmak, konut kredisi kullanırken düşük faiz oranlarından faydalanmanızı sağlayabilir. Kredi geçmişinizdeki sorunlar, kredi başvurunuzun reddedilmesine değil, yüksek faiz oranıyla kabul edilmesine yol açabilir. Bu nedenle, idealde krediye başvurmadan önce kredi puanınızı çevrimiçi olarak kontrol etmelisiniz.

Aceleyle satın almayın: Beklentiler, ev alıcılarına, aramaları gerçekten şekillenmeden önce en az 10 mülkü kontrol etmelerini ve karşılaştırmalarını tavsiye ediyor. Anlık satın alma, kişinin satış konuşmalarına karşı direncinin yetersiz olması veya mülkün değeriyle hiçbir ilgisi olmayan ücretsiz ve avantajlarla cezbedilmesi durumunda gerçekleşebilir. Beklentinize uygun olmayan bir mülk satın almaktan kaçınmak için yalnızca komisyon kazancı ile ilgilenen emlakçılardan uzak durun.

Araştırmanızı ve ödevinizi yapın: Alıcı olarak; fiyat ve konumla ilgili bariz kriterler dışında, ne kadar alana ihtiyaç duyacağını, bölgenin altyapısının iyileşip gelişmeyeceğini, mülkün hacizli olup olmadığını veya bir tür yasal süreçte olup olmadığını da hesaba katmalısınız. Ayrıca satıcının veya müteahhittin kim olduğunu ve geçmişteki sicilinin nasıl olduğunu kontrol edin.

Bunları da beğenebilirsin