Yazın Sağlık Sigortası Yaptırmak için 4 Neden

Yaz aylarında en sevilen şey, şüphesiz tatil programı yapmak ve yeni yerler keşfetmenin heyecanıyla tetiklenmektir. Sıcak yaz günlerinde tatil planlarınız ya da katılmayı düşündüğünüz yeni etkinliklerde, her şeyin sorunsuz ilerlemesini istemeniz normaldir. Ancak hayatın her anında istenmeyen terslikler ortaya çıkabilir ve bu durumda kendinizi güvence altına almak için bazı düzenlemeler yapmanız önerilir. Her anlamda hayatınızı kolaylaştıran sağlık sigortası yaz aylarında da birçok durumda kendinizi çok daha güvende hissetmenizi sağlayacaktır. Daha çok dışarıya çıktığımız, sürekli açık havada bulunduğumuz ve farklı yerlere seyahat ettiğimiz yaz aylarında sağlık sigortası yaptırmak için aradığınız nedenler yazımızda sizleri bekliyor.

Seyahat Sağlık Sigortası

Yazın anlamı seyahat etmek ve farklı yerleri keşfetmektir. Özellikle kapsamlı bir tura çıkacaksanız ya da daha önce gitmediğiniz bir yere gitmeyi planlıyorsanız Seyahat Sağlık Sigortası tam bu noktada sizi güvence altına alacaktır. Seyahat Sağlık Sigortası ile birçok avantajdan faydalanmanız mümkündür. Bagaj kaybı sonrası bagajın bulunarak size ulaştırılması, tarifeli uçuşlarda gecikmeli olan bagajın tazmini, yaralanma ya da hastalık nedeniyle yurt dışında kalmanız durumunda konaklama süresinin uzatılması ve pasaport ya da bilet kaybı durumunda ülkenize dönebilmeniz için gerekli işlemlerin yürütülmesi gibi birçok durum Seyahat Sağlık Sigortası kapsamındadır. Aynı zamanda hastalık durumunda ilaç gönderilmesi ya da tur iptali gibi durumlar da Seyahat Sağlık Sigortası’nın avantajlarındandır.

Ekstrem Sporlar

Yaz aylarının gelmesiyle beraber ekstrem sporlara olan ilginize dair yeni programlar planlıyorsanız, mutlaka sağlık sigortası yaptırmanızı öneririz. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan yamaç paraşütü, tüplü dalış, kano ve bungee jumping sporlarının sevdalısıysanız; sağlık sigortası ile bu sporları yaparken herhangi bir yaralanma olması durumunda tedavi masraflarının sigorta şirketi tarafından karşılanmasını sağlayabilirsiniz. Ancak sağlık sigortası yaptırırken eğer ekstrem sporlar nedeniyle oluşabilecek sağlık hizmeti teminatından faydalanmak istiyorsanız, bu sporların kapsam dahilinde olduğu ek teminat sunan bir poliçeden yararlanmalısınız.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Bulaşıcı Hastalıkların Tedavisi

Sağlık sigortası teminatları söz konusu olduğunda ayakta tedavi ve yatarak tedavi teminatları ana teminat olarak kabul edilmektedir. Yazın çok daha fazla dışarıda vakit geçirildiği için, özellikle covid gibi son yıllardaki en yaygın görülen bulaşıcı hastalıkların tedavisi ve tespiti için sağlık sigortası iyi bir seçenektir. Salgın hastalıkların da kapsama alındığı özel teminatlar sunan sigorta şirketleri ile iletişime geçerek, yaz aylarında bulaşıcı hastalıklardan kaynaklı tedavi masraflarınız için kendinizi güvence altına alabilirsiniz.

Yaz Hastalıkları Tedavisi

Özel sağlık sigortası ile sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel hastanelerde ayakta ya da yatarak tedavi gerektiren tüm durumlarda sağlık hizmetlerinden poliçede belirlenen şartlar dahilinde ücretsiz veya belirli bir oran katılım payı ödeyerek faydalanabilirsiniz. Yaz hastalıkları olarak da kabul edebileceğimiz çeşitli hayvan türü zehirlenmeleri ya da kene ısırığı gibi durumlarda ek teminatları poliçenize ekleyerek özel sağlık sigortasının sunduğu rahatlıktan faydalanabilirsiniz. Özellikle piknik yapmanın çok zevkli olduğu yaz aylarında kene ısırıkları ile birçok kişi hastanelere başvuruda bulunmaktadır. Genellikle ek teminat olarak sunulan bu gibi durumlar sağlık sigortası ile sizin için sorun olmaktan çıkabilir.

Yazın sağlık sigortası yaptırmanın birçok avantajını yukarıda belirtsek de, son olarak evinizde olmadığınız zamanlarda çok daha rahat ve endişelenmeden tatil yapabilmek için konut sigortasından faydalanmanızı önerebiliriz. Konut sigortası sayesinde evinize ya da eşyalarınıza zarar gelmesi durumunda tüm kayıplarınız poliçede belirtilen limitler dahilinde karşılanmaktadır.

Bunları da beğenebilirsin