Yeni Evlenecek Çiftlere Faizsiz Kredi

Yeni evlenecek çiftler için finansal olarak iyi bir başlangıç yapmak, hayatlarının en önemli dönemlerinden birini kapsar. Ancak, bir ev satın almak veya evi yenilemek gibi büyük harcamalar, birçok çift için ekonomik bir yük oluşturabilir. İşte bu noktada, faizsiz kredi seçenekleri devreye giriyor. Son olarak, geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredi desteğine dair detaylar ortaya çıktı.

Faizsiz Evlilik Kredisi Ne Zaman Verilecek?

Faizsiz evlilik kredisi, evlenmeyi düşünen çiftlerin finansal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sunulan bir destek türüdür. Bu tür krediler, düğün masrafları, ev eşyaları alımları veya yeni bir ev satın alma gibi özel durumlar için maddi destek sağlanmaktadır. Evlenmeyi düşünen birçok çift, faizsiz evlilik kredisinin ne zaman verileceğini merak etmektedir. Şu an için faizsiz evlilik kredisinin sunulmasına ilişkin belirli bir tarih belirtilmemiştir. Ancak geçtiğimiz günlerde TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda ele alınan ve içeriğinde gençlere faizsiz evlilik kredisi verilmesine yönelik teklif de bulunan Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi kabul edildi. Bu nedenle, yakın bir zamanda teklife dair ayrıntıların Resmi Gazete’de yayınlanması bekleniyor. Detaylar yayınlandıktan sonra evlilik kredisinin ne zaman verileceği kesinlik kazanacak.

Faizsiz Evlilik Kredisi Hangi Bankalar Tarafından Verilecek?

Faizsiz evlilik kredisine dair detaylar henüz Resmi Gazete’de yayınlanmadığı için hangi bankaların bu krediyi vereceği bilmiyor. Ancak kredi devlet destekli olacağından devlet bankalarının faizsiz evlilik kredisi için başvuru kabul edeceğini söylemek yanlış olmaz. Diğer yandan, çoğu zaman bu gibi vatandaşa maddi yardım sağlayan kredi kampanyaları özel bankalar tarafından da benimsenmektedir. Bu nedenle detaylar belli olduktan sonra birçok banka evlenecek olan çiftleri maddi olarak rahatlatacak faizsiz kredi kampanyasını müşterilerine sunacaklardır. 

Bu yazı ilginizi çekebilir

Faizsiz Evlilik Kredisinin Şartları Nelerdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan açıklamalara göre faizsiz evlilik kredisine dair kesinleşmemiş başvuru şartları şu şekilde;

  • Öncelik daha önce evlenip boşanmış değil, ilk evliliğini yapacak olan çiftlere verilecek. 
  • Kesinleşmemiş yaş aralığı 18-27 yaşındaki çiftler. Ancak yapılacak düzenlemelerle yaş aralığı değişebilir.
  • Belli suçlara karışmamış olmak şartlar arasında yer alıyor.
  • Deprem bölgesinde yaşayan ya da deprem bölgesinde yaşamış ve deprem sonrasında başka bir şehre yerleşmiş olan kişiler faizsiz evlilik kredisinde öncelik hakkına sahip olacaklar. 
  • Yukarıda belirtilen şartlar henüz kesinleşmemiş olsa da kredi için başvuru yapacak çiftlerde bu ve buna benzer şartların aranacağını söylemek mümkün. 

Faizsiz Evlilik Kredisi̇ Ne Kadar, Kaç TL?

Yeni bir yuva kuracak olan çiftleri maddi olarak rahatlatacak faizsiz evlilik kredisi ile alakalı en çok merak edilenlerden biri de ne kadar miktarda yardım yapılacağı. Evlenmeyi düşünen çiftler bu miktara göre plan yaparak geleceklerini planlama konusunda bir adım atmak istiyor. Yapılan açıklamaya göre faizsiz kredi miktarı şimdilik 150 bin TL olarak belirlendi. Buna göre şartları karşılayan yeni evlenecek çiftler düğün masrafları için 150 bin TL’ye kadar kredi alabilecek. Diğer yandan, faizsiz evlilik kredisinin 2 yıl geri ödemesiz olarak verilmesi planlanıyor. Ancak, henüz başvuru tarihleri ve krediye dair detaylar net belli olmadığı için kesin bir bilgi vermek mümkün değil. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın faizsiz evlilik kredisi başvuru tarihleri kesinleştiğinde ek bir açıklama daha yapılacağını belirtti.

Bunları da beğenebilirsin