Araç Alırken İhtiyaç Kredisi de Kullanılabilir mi?

Aracı kredi ile alacak kişilerin bankalardaki kredi türlerini inceleyip en düşük faiz oranı en uzun vadede olan kredilere başvurmak istemesi olağan bir durumdur. Taşıt kredisi faiz oranları ile ihtiyaç kredisi faiz oranları pek çok bankada aynıdır ancak bazı bankalar taşıt kredisi için daha avantajlı faiz oranı sunabilmektedir. Bu durumda farklı bankaların her iki kredi tipi için de faiz oranlarını incelemekte ve aylık taksit tutarları ile toplam ödeme tutarını incelemek faydalı olacaktır.

Yüksek tutarlı araba kredisi almak isteyen bireylere ise taşıt kredisi tavsiye edilmektedir. Çünkü bankaların ihtiyaç kredisi limitleri yüksek tutarlara çıkmamaktadır. Bunun da satın alınacak olan araca yeterli gelmeme durumu vardır. O yüzden alınması hedeflenen araç tutarı ve kredi alınması düşünülen bankaların kredi tutarı, vade süreleri, taksit miktarları ve faiz oranları doğru hesaplanarak ve kar marjı dikkate alınarak yapılacak işlemler daha karlı bir ticaret olanağı sağlar.

 

Bu yazı ilginizi çekebilir

Taşıt Kredisi ile Konut Kredisi Arasında Benzerlik Var mıdır?

Taşıt kredisi ve konut kredisi gibi kredilerde alınacak mala göre kredilendirme oranı uygulanır. Bu oran alınacak malın satış bedeli üzerinden belirlenir. Araba kredilerinde bu oran genellikle aracın satış bedelinin 100.000 TL’ye kadar olan kısmı için %70, bu bedeli aşan kısmı içinse %50 oranındadır. Bu durumda, taşıt kredisi ile araba almak istediğiniz zaman bir peşinat ödenmesi gerekir. Aracın satış bedelinin tamamını kredi ile karşılamayı planlıyorsanız ihtiyaç kredisi daha makul olacaktır. Bu da yukarıda belirtilen kriterlerin önemini vurgular. Kredi miktarı ile tamamı karşılanmayacak araç tutarları kişiyi peşinatı olmasını mecbur kılar. Alınacak aracın yaşına da dikkat eden bankalar çoğunlukla 5 yaşa kadar olan araçlara kredi vermeyi kabul ederler.

Sigorta durumları için ise banka aracılığı ile kasko yaptırmanız halinde faiz indirimi gibi olanaklardan faydalanma imkanı elde edebilirsiniz. Yani alacağınız aracın tamamını çekilen kredi ile ödeme imkanınız varsa, uygun bir araç seçebilirseniz; ihtiyaç kredisi ile araç satın alınabilir. Ancak yüksek tutarlı bir araç satın alımı yapılacaksa, kredi taksitlerinde kolaylık sağlanması açsından taşıt kredisi tavsiye edilir.

Bunları da beğenebilirsin