Devlet Destekli Krediler Nelerdir? Kimler Alabilir?

Yeni iş imkanları sağlamak adına girişimcilere destek olmak için devlet tarafından oluşturulan imkanlardan biri de krediler. Ekonominin gelişmesini ve işsizlik oranlarının düşürülmesini hedefleyen bu çalışmayla, yani devlet destekli krediler sayesinde hayallerinizdeki işi gerçeğe dönüştürmeniz mümkün. Tek yapmanız gereken bu krediler için belirlenen kriterlere uygun bir iş planı hazırlamak.

Devlet Destekli Kredi Türleri

Devlet destek kredisi için bazı kıstaslar belirlenmiş durumda. Yeni bir iş kurma planı içindeyseniz ya da işyerinizi büyütmeyi planlıyorsanız bu başlıkları gözden geçirmelisiniz. İhtiyaç duyduğunuz krediyi devlet eliyle, çok uygun ödeme koşullarında edinebilirsiniz.

Esnaf Destek Kredisi

Büyük ya da küçük işletme sahibi esnafın desteklenmesi adına oluşturulmuş bir kredidir. Eğer iş yeriniz üzerinde daha önce kredi ya da hibe almadıysanız devlet desteği ile faizsiz olarak 30 bin TL’ye kadar kredi alabilirsiniz. 3 yıl vadeli bu krediyi ödemeye krediyi aldıktan 1 yıl sonra başlama şansınız da var.

Devlet Destekli Hayvancılık Kredisi

Bu yazı ilginizi çekebilir

Ülkemizde hayvancılığı geliştirmek ve desteklemek adına devlet eliyle hazırlanmış birçok kredi imkanı mevcut. KOSGEB hayvancılıkla ilgilenmek isteyenlere ihtiyaç duydukları tesisler için 50 Bin TL’ye kadar kredi imkânı sağlıyor. Yalnız bu kredi besi hayvanı edinmek için değil, tesisinizi kurduktan sonra büyük ya da küçük baş hayvanları edinmek için 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi alabilirsiniz.

Mantar Yetiştiriciliği Devlet Destek Kredisi

Yeni bir iş imkânı olarak mantar yetiştiriciliğini düşünüyorsanız bu kredi tam size göre. Elbette bu destek için de bazı şartları sağlamanız gerekir. Mantar tarımı yapacağınız en az 100 metrekarelik bir alan belirlemeli ve bu yere yetiştiriciliğe uygun tesisin ihtiyaçlarını kurmalısınız. Tarım ve Orman Müdürlüğü ihtiyaç duyduğunuz bilgiyi sağlayacaktır. Çalışmanın sonunda müdürlükten 30 bin TL ödemesiz hibe alabilirsiniz.

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği

Kadınların ekonomik güce kavuşması ve iş hayatına katılabilmesi için devlet tarafından birçok seçenek yaratılmıştır. Kosgeb’in kadınlar için başlattığı özel hibe ile evde başladıkları küçük işleri büyütmeleri sağlanmaktadır. Yalnız unutmayın bu hibeden faydalanan kişiler üç yıl boyunca başka bir sigortalı işte çalışamazlar.

Kimler Devlet Destekli Kredi Alabilir?

Devlet kredilerinden faydalanabilmek için öncelikle iş fikrinizi etraflıca oluşturmanız ve sunmaya hazır hale getirmeniz gerekir. Devletin kurumlarının bu yeni girişimin faydalı, tutarlı ve gelişmeye açık olduğunu görmeleri takdirde kredilerden faydalanabilirsiniz. Yalnız halihazırda bankalardan kredi almış iseniz devlet kredisinden faydalanamazsınız.

Bunları da beğenebilirsin