Ev Almak için Uygun Bir Zaman mı?

Bir ev satın alıp almamaya karar vermek, vereceğiniz en büyük finansal kararlardan biri olmakla beraber, aynı zamanda duygusal etkileri de olan bir sonuç yaratır. Sonunda hayallerindeki eve kavuşan herkes, karar verme aşamasından itibaren süreç içerisindeki belirsizlikler nedeniyle bu konunun strese neden olduğunu söyleyebilir. Diğer yandan ev satın alma sürecindeki tereddütler konusunda da kendinize karşı sabırlı olmalısınız. Çoğu kişi ev almak için uygun bir zaman olup olmadığını merak etmektedir. Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de budur aslında. 

Yatırım için Ev Almak Mantıklı mı?

Konut satın almak birçok açıdan mantıklı bir yatırım seçeneğidir. Çünkü konut fiyatları çoğu zaman sürekli artma eğilimindedir. Bu da yatırım amacıyla satın alınacak evin fiyatının her geçen gün yükseleceği anlamına gelir. Aynı zamanda doğru bölgeden, doğru özelliklere sahip bir ev satın almak, ileride beklenmeyen risklerin ortaya çıkması durumunda bir güvence niteliğinde olacaktır. Yüksek miktarda nakit ihtiyacınız olduğunda satın alınan ev, tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. 

Ev Hangi Ay Alınır?

Ev sahibi olmak isteyen çoğu kişi, konut alımının hangi ay yapılması gerektiğine dair araştırma yapmaktadır. Bunun için net bir cevap vermek mümkün olmasa da, istatistiklere bakarak bahar aylarının ev satın almak için iyi bir zaman olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü bu aylarda piyasada daha fazla ev bulunur. Mart ayında genellikle günlerin uzamaya ve havaların ısınmaya başlaması nedeniyle, ev satın almak için hareketliliğin arttığını ve daha çok alıcı olduğu için çoğu kişinin Mart ayından itibaren evini satışa çıkarmaya başladığını söyleyebiliriz.

Bu yazı ilginizi çekebilir

İnsanlar genellikle yaz tatillerini mevsimin son aylarına bırakmadan tamamlamaya heveslidir ve bu da Ağustos ayında satışa sunulan evlerin çok daha az olduğu anlamına gelir. Diğer yandan yıl sonuna yaklaşırken, genellikle de Eylül ve Ekim aylarında, Mart ayında olduğu gibi daha fazla ev satışta olacaktır. Rekabetin olduğu bir ortamda ev satın almak için girişimde bulunursanız, tahmin ettiğinizden daha uygun bir fiyata hayalinizdeki eve kavuşmanız mümkündür. 

Ev Ne Zaman Alınır?

Bir ev satın alırken, satın alma işleminizin zamanlaması çok önemlidir. Bununla birlikte, her mevsim, bir ev satın alırken rekabet ve fiyatlar da dahil olmak üzere hem olumlu, hem de olumsuz faktörleri beraberinde getirir. Nihayetinde, bir ev satın almak için en iyi zaman, finansal anlamda kendinizi hazır hissettiğiniz zamandır. Diğer yandan hazır parası olan kişilerin ev satın almak için beklememeleri önemlidir. Çünkü ev fiyatları belirlediğiniz semtteki ev arzı ve diğer ekonomik göstergelere bağlı olarak değişknelik gösterebilirve beklediğiniz her an beğendiğiniz konutların fiyatının artmasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Krediyle Ev Almak Mantıklı mı?

Ev satın almak isteyen herkesin hazır parası bulunmayabileceğinden, bu gibi bir durumda krediyle ev almanın mantıklı olup olmadığı merak edilmektedir. Çoğu durumda herhangi bir alıcı istediği evi almak için yeterli nakite sahip olsa da, bu parayı gayrimenkule bağlama konusunda detaylıca düşünmelidir. Gayrimenkul için tek seferde ödenecek nakit, özellikle başka herhangi bir birikimi olmayan kişileri olası bir ihtiyacın ortaya çıkması durumunda zorlama eğilimindedir. Krediyle ev almanın en mantıklı yanı da, vade boyunca aynı tutarda taksit ödemesi yapacak olmanızdır. Diğer yandan ev satın almak için nakit para biriktirmeye uğraştığınız her an da, alacağınız evin fiyatı da artacaktır. Bu nedenle krediyle ev almak, kişinin finansal durumuna bağlı olarak oldukça mantıklı bir seçenektir.

Kriterlerinize en uygun kredi tekliflerini anında listelemek için olayınkolayı kredi sayfasında hesaplama yapabilir, kredinizi seçtikten sonra da %40’a varan avantaj sağlayan Kredi Hayat Sigortası ön teklifinizi anında görüntüleyebilirsiniz. Olayınkolayı size sunduğu pratik çözümlerle her zaman yanınızda!

Bunları da beğenebilirsin