Evlilik Kredisi Nedir? Nasıl Alınır?

Hayatın en kıymetli anlarından biri de evet deyip bir yuva kurduğumuz evlilikler. Fakat evlilik demek aynı zamanda düğün, gelinlik ve damatlık, yeni bir ev, yatak odası takımı ve beyaz eşya gibi saymakla bitmeyecek masrafları da beraberinde getiriyor. Tüm bu harcamaların ekonominize zarar vermemesi ve istenmeyen hallerde nakit problemi yaşamamanız için başvurabileceğiniz bir çözüm var; Evlilik Kredisi! Geleneksel ihtiyaç kredilerine başvurmadan önce evliliğinize rahat bir başlangıç yapmak için bankaların sunduğu evlilik kredisi imkanlarına göz atarsanız karlı çıkabilirsiniz.

Evlilik Kredisi Nedir?

Bankaların yeni evlenecek çiftlere özel olarak hazırladığı kredi imkanlarına evlilik kredisi ya da düğün kredisi denir. Gerekli kıstasları sağladığınız takdirde devlet kurumlarının hazırladıkları evlilik desteğinden faydalanabileceğiniz gibi özel bankaların geri ödemeli evlilik kredileri de plan yaparken büyük destekçiniz olabilir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Başvuru Koşulları Nelerdir?

Kredi başvurusunda bulunurken bankaların isteyeceği koşullar birbirlerinden farklılık gösterebilir elbette. Bunun için en uygun değerleri veren bankayı bulmak adına araştırma yapmak sizin sorumluluğunuzda. Genel olarak kredi başvurusunda bulunurken beklenenler evlilik kredisinde geçerli olacaktır. Halihazırda bir borcunuzun olmaması bankaların ortak kurallarından biridir örneğin.

Evlilik Kredisi Nasıl Alınır?

Bankaların kredi seçenekleri küçük de farklılıklar gösterecektir. Evlilik masraflarınızı karşılamanız için verilecek kredi, ihtiyaç kredisi olarak belirlenmiş olabilir. Bazı bankalar ise özellikle evlilik arifesindeki müşterileri için kredi imkanları sunmaktadır. Bu farklı türlerdeki krediler için bankaların beklentileri de farklı olacaktır. Genel olarak kefil ya da teminat istemeleri olasıdır. Yalnız devletin yeni evlenenler için hazırladığı bir kredi imkânı yoktur. Çoğunlukla bu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yürüttüğü “Çeyiz Hesabı” uygulaması ile karıştırılmaktadır maalesef. Evlilik kredisi için bankalara başvurmanız gerekiyor ve uygun görüldüğünüz takdirde gerekli belgeleri temin etmeniz isteniyor. Bu belgeler bazı bankalarda farklılık gösterebilse de ekseriyetle şu şekilde sıralanabilir;
Kimlik belgesi aslı ve fotokopisi, Çalıştığınız yerden temin edebileceğiniz maaş bordrosu, serbest meslek erbabı olanlar için vergi levhası fotokopisi, kira gibi gelirleriniz varsa bunları açıklayan belgeler, en geç üç ay önce alınmış ikametgâh belgesi. Bu belgelerin yanında başvuracağınız banka kefil getirmenizi ya da teminat göstermenizi isterse bunlar hususunda da bazı belgelere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin