Flotan & Abonman Poliçe Nedir?

Bir malın bir yerden başka bir yere taşınması durumunda verilen nakliyat hizmeti söz konusu olduğunda, malın yanı sıra alıcı ve satıcının çıkarlarının da korunması için nakliyat sigortaları tercih edilir. Ticari durumlarda gerekli olan sigorta türlerinden olan nakliyat sigortası söz konusu olduğunda sunulan poliçe çeşitleri arasında flotan ve abonman sigorta poliçesi öne çıkıyor.  

Flotan Sigorta Poliçesi Nedir?  

Malların yüklenme aşamasına kadar olan zaman içerisinde ortaya çıkabilecek riskleri kapsam altına alan flotan sigorta poliçesi, taşıma sigortası yaptırılmadan önce tercih edilir. Bu durumda taşıma tamamlandıktan sonra flotan poliçesi kesin sigorta poliçelerine dönüşür. Kesin sigortalar sadece mal yüklendikten sonra düzenlenen bildiğinden flotan poliçeler geçicidir.

Flotan Poliçesi Neden Düzenlenmeli?

Nakliyat sigortası poliçeleri arasında özel bir yere sahip olan flotan poliçesi, kesin sigorta düzenlenmeden önce malların koruma altına alınmasına yardımcı olur. Diğer yandan nakliyat sigortalarında birçok bilgiye ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle uçak, gemi ya da tırların isim ve plaka bilgileri gereklidir. Nakliyat firmaları bu bilgileri son aşamada paylaşmayı tercih ettiğinde flotan poliçesine ihtiyaç duyulur. 

Bu yazı ilginizi çekebilir

Abonman Poliçe Nedir?

Abonman poliçesi, ticari işlemler söz konusu olduğunda nakliyat sigortası doğrultusunda 1 yıl boyunca gerçekleştirilecek tüm sevkiyatları teminat altına almaktadır. Abonman poliçenin tercih edilmesi durumunda yılın başından itibaren peşin sigorta güvencesi sağlanmakla kalmaz, yıllık sevkiyat kapasitesine bağlı olarak sigorta fiyatlarında indirim de sağlanabilir. 

Üretim bandı ve nakliyat firması olarak yıl içinde yapılacak olan sevkiyatlar belli bir sıralamaya uygun olarak yapılacaksa abonman poliçe tercih edilmektedir. Böylelikle her sevkiyat başında tek tek poliçe düzenlemek ve ortaya çıkan iş gücünden muaf olmak mümkündür.

Abonman Poliçe Avantajları

Nakliyatı yapılacak olan malların yıllık sefer sayısı ve miktarları belliyse abonman poliçe birçok anlamda avantaj sağlamaktadır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi her sevkiyatta tek tek poliçe yaptırmak yerine abonman poliçe ile tek seferde tüm sevkiyatlar için güvence alabilirsiniz. Bu durum zamandan tasarruf etmenize yardımcı olurken, tek seferde yıllık, 3 aylık ya da 6 aylık tüm sevkiyatlar için sigorta yaptırdığınız için poliçe indirimlerinden de faydalanabilirsiniz.

 

Bunları da beğenebilirsin