İnternetten Araba Araştırma Rehberi

Araba satın almak, heyecan verici ama stresli bir yolculuktur. Neyse ki, olası bir alıcı olarak kendinizi araba satın alma sürecine hazırlamak, işlerin olabildiğince sorunsuz ilerlemesini sağlamak mümkündür. İnternetten araba araştırırken dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunmaktadır. Bunlardan bazılarına yazımızda değindik.

İkinci El mi Yoksa Sıfır Bir Araç mı Almak İstediğinize Karar Verin

Araba satın alma sürecinde vermeniz gereken en önemli karar, 2. el bir araç mı yoksa sıfır bir araç mı istediğinizi belirlemektir. Her birinin avantajları ve dezavantajları vardır, bu nedenle seçeneklerinizi dikkatlice tartmak için zaman ayırın. Yeni bir araba sıfır kilometredir ve genellikle sıfır arabalar daha düşük kredi faiz oranı anlamına gelir. Yeni bir arabanın satın alma fiyatı, 2. el bir araca göre kesinlikle daha yüksek olsa da, bakım faturaları ve onarım maliyetleri muhtemelen daha düşük olacaktır.

2. el bir araba almaya karar verirseniz, daha düşük satın alma fiyatının ve daha düşük sigorta primleri potansiyelinin keyfini çıkarabilirsiniz. 2. el bir araba satın almanın dezavantajı ise garantisi süresinin az olması veya hiç olmamasıdır. Ayrıca, almayı düşündüğünüz her 2. el arabanın geçmişi hakkında ek araştırma yapmanız gerekecek.

En Çok Hangi Modelleri Sevdiğinizi Belirleyin

Bu yazı ilginizi çekebilir

Permakültür Nedir? 

Bir arabada sizin için en önemli faktörlerin hangileri olduğunu belirlemek için, bir arabada gerçekten ne istediğinizin bir listesini yapın. Kendinizi rahat hissettiğiniz bir fiyat aralığını zaten biliyorsunuz, bu da aramanıza odaklanmanıza yardımcı olabilir. Ardından, önceliklerinize uyan bir araç stiline karar verin. Çok fazla oturma alanına ihtiyacınız varsa, geniş iç hacimli araçları araştırmanız gerekir. Şık bir görünüm önceliğinizse, coupe ve spor otomobillere bakmayı düşünebilirsiniz Hibrit ve elektrikli araçlar, çevre dostu olmayı birinci öncelik olarak görenlere hitap edecektir.

Size uygun araç stilini bulduktan sonra, mevcut otomobil markalarını ve modellerini araştırın.

Araç Tramer Kaydına Bakın

Aracın tramer kaydına bakmak, geçmiş sahiplerin sayısı ve bildirilen kazalar da dahil olmak üzere size birçok bilgi verebilir. Tramer (hasar) kaydı, 2.el araç alırken her kullanıcının ilk dikkat ettiği şeydir, Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi’nin herhangi bir araca ait sigorta işlemlerini gösteren kayıtları içerir Bu nedenle ileride aracı satmak isterseniz, hasar kaydının çok yüksek olmamasına dikkat etmeniz gerekir. Genellikler 1.000-5.000 TL arasında hasar kaydı olan araçlar daha hızlı satılabilir. Rakam yükseldikçe, aracın istenen değerde satılma olasılığı da azalmış olur. 

Kredi Notunuzu Öğrenin/Bütçenizi Belirleyin

Araba satın almak, bütçeniz açısından önemli bir harcamadır. Bu nedenle potansiyel araçlara bakmaya başlamadan önce, finansman yöntemi yapılacaklar listenizin başında olmalıdır. Yeni başlayanlar için, öncelikle kredi puanını bilmek çok yardımcı olabilir. Kredi puanı ne kadar yüksek olursa, araç kredisinde daha düşük bir faiz oranı için pazarlık yapma şansınız o kadar yüksek olur. Kredi notunuz yüksekse bankanızla görüşüp örnek bir ödeme planı talep edebilirsiniz. Böylelikle aylık ödemelerin sizin için uygun olup olmadığını anlarsınız. Araç kredisi ile alakalı sorgulama yapmak isterseniz olayınkolayı Araç Kredisi sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Böylelikle istediğiniz kredi tutarına göre aylık ödeme ve faiz bilgilerine tek ekrandan ulaşabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin