Küçük Cerrahi Müdahale Nedir?

Özel sağlık sigortası ile her an başınıza gelebilecek sağlık sorunları ile alakalı kendinizi güvence altına alabilirsiniz. Anlaşmalı özel hastanelerde gerçekleştirilecek olan tedavileri poliçede yer alan şartlara uygun olarak karşılayan özel sağlık sigortası söz konusu olduğunda vatandaşların aklında birçok soru bulunmaktadır. Özellikle sağlık sigortasının küçük cerrahi müdahaleleri karşılayıp karşılamadığı merak edilmektedir. 

Özel Sağlık Sigortası Yaptırmanın Avantajları

Özel sağlık sigortası SGK şartı olmadan herkesin yararlanabileceği bir sigorta türüdür. Kişiye özel olarak belirlenen poliçe ödemeleri sayesinde sağlık giderlerinizi güvence altına alabilirsiniz. Anlaşmalı özel hastaneler ve kliniklerde gerçekleştirilecek olan ayakta ve yatarak tedavi hizmetlerinde ekstra ücret ödemenizi engelleyen özel sağlık sigortası maddi olarak sorun yaşamanızı engelliyor. Doktor muayenesi, tahlil, röntgen, tanı işlemleri, ambulans hizmeti, evde bakım, fizik tedavi, anestezi, tıbbi malzemeler, kemoterapi ve radyoterapi de dahil olmak üzere birçok sağlık hizmetinden poliçede belirtilen limitler dahilinde ücretsiz faydalanabilirsiniz. 

Küçük Cerrahi Müdahale Ne Demek?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Sağlık Hizmet Tarifesi tarafından 150 birime kadar olan cerrahi müdahaleler küçük cerrahi müdahale olarak adlandırılmaktadır. Buna göre cilt kesilerine müdahale, alçı uygulaması, burun tamponu uygulama, yabancı cisim çıkarılması ve kırık müdahaleleri de dahil olmak üzere birçok durum küçük cerrahi müdahale olarak kabul ediliyor.

Özel Sağlık Sigortasında Küçük Cerrahi Müdahale

Özel sağlık sigortasında poliçede yer alan limit ve ödeme yüzdesi ile karşılanan işlemler küçük cerrahi teminatı olarak kabul ediliyor. Sağlık Hizmet Tarifesine göre müdahale 150 birim ve üzerinde olacak şekildeyse tedavi masrafları yatarak tedavi teminatı kapsamında karşılanmaktadır. 

Küçük cerrahi müdahalelerde acil durum tanımına uyan ve uygulanacak tedavinin poliçe kapsamında olduğu durumlarda kullanılacak ilaç, tıbbi malzeme, tahlil, röntgen, reçete edilen ilaçlar, ileri tanı yöntemleri ve doktor ücretleri de teminat kapsamındadır. Ancak acil durum tanımına uymayan durumlarda her türlü muayene, tetkik ya da ilaç kullanımı ayakta tedavi teminatı kapsamında kabul edilmektedir. 

Bunları da beğenebilirsin