Özel Sağlık Sigortası Evde Bakım Hizmeti Kapsamı

Evde bakim hizmeti alan yaşlı kadın ve doktor

Özel sağlık sigortası sayesinde özel hastanelerde ekstra ücret ödemeden muayene ve tedavi olabilirsiniz. Teminat kapsamında sigorta yaptıran kişilere birçok avantaj sağlayan özel sağlık sigortası ile sağlığınızı güvence altına almak oldukça kolaydır. Diğer yandan özel sağlık sigortası yaptırmak isteyen kişiler teminat detayları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor ve evde bakım hizmeti kapsamı olup olmadığını merak ediyor.

Özel Sağlık Sigortası Nedir?

Özel sağlık sigortası, SGK olma zorunluluğu bulunmadan herkesin yaptırabileceği bir sigorta türüdür. Bazı sigorta şirketleri yeni doğan bebekler için de özel sağlık sigortası sunmaktadır. Bu sigorta ile sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel hastanelerde poliçe detaylarına bağlı olarak tedavi olmak mümkündür. Özel sağlık sigortasının iki ana teminatı vardır ve bunlar ayakta tedavi teminatı ile yatarak tedavi teminatlarıdır.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Ayakta tedavi teminatı kapsamında hastanın yıllık 10 defayı geçmemek üzere özel hastanelerde muayene olması mümkündür. Muayene ücretlerine ek olarak tahlil ücretleri ve fizik tedavi gibi tedaviler de ayakta tedavi teminatı kapsamında sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Yatarak tedavi teminatı ise ayakta tedavi edilemeyen rahatsızlıklarda devreye girmektedir. Poliçede belirtilmiş olan limitler dahilinde hastanın ameliyat giderleri, anestezi işlemi, hastane odası, yemek, refakatçi yemeği ve kullanılan tıbbi malzemeler de dahil olmak üzere birçok tedavi ücreti sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Özel Sağlık Sigortası Evde Bakım Hizmeti Nedir?

Yatarak tedavi sonrasında doktor gerekli görürse hastanın tedavisi evde devam ettirilir. Evde bakım hizmeti tedavinin evde devam ettirilmesi durumudur. Gerekli durumlarda tedavi için gereken cihazlar da evde bakım hizmeti sırasında sunulabilir. Özel sağlık sigortası ana teminatları arasında evde bakım hizmeti yer almamaktadır. Ancak sigorta yaptırırken bu teminatın poliçeye dahil edilmesini isteyebilirsiniz. Böylelikle hastanedeki tedaviniz bittikten sonra evde bakım hizmetinden ücretsiz bir şekilde faydalanabilirsiniz. Özel sağlık sigortasında evde bakım hizmeti kapsamı sayesinde tıbbi cihazların kira ücretleri de sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır.

Çoğu sigorta şirketi evde bakım hizmetini ek teminat olarak sunsa da bazı sigorta şirketleri böyle bir teminat sunmayabilir. Bu nedenle sigortanızı yaptırmadan önce ek teminatlar hakkında detaylı bilgi almanız önemlidir. Diğer yandan ek teminat olarak poliçeye dahil edilen evde bakım hizmeti için de belirli limitler olduğunu hatırlatmak önemlidir.

Bunları da beğenebilirsin