Krediyle Ev Nasıl Alınır? Konut Kredisi Nasıl Alınır?

Ev sahibi olmak isteyenlerin ve almak istedikleri evin bedelinin tamamı elinde bulunmayanların en çok tercih ettiği yöntem kredi çekmektedir. Krediyle ev satın almak isteyenler için uygun olan konut kredisi ile bir miktar peşinat ödeyerek ev sahibi olmak mümkündür.

Krediyle ev nasıl alınır merak ediyorsanız, konut kredisine dair temel süreçleri bu yazımızda sizlerle paylaşacağız.

Konut kredisi ile belirli bir miktar peşinatınız olması durumunda kalan kısmı bankadan kredi ile temin edebilirsiniz. Böylelikle kirada oturmak yerine, kira öder gibi kendi evinizin borçlarını ödeyebilirsiniz.

Bu kredinin faiz oranları ve vadeleri bankadan bankaya değişebilmektedir.

Krediyle Ev Almak İçin İzlenecek Adımlar

Krediyle ev nasıl alınır diye merak ediyorsanız detaylıca anlatacağımız adımları izleyerek kolaylıkla kredi alabilirsiniz.

Ev satın almak için kredi başvurusu sürecinde yapmanız gerekenler şu şekildedir:

Bu yazı ilginizi çekebilir

Uygun bankanın bulunması: Ev sahibi olmak için kredi başvurusu yaparken en önemli adım doğru bankanın bulunmasıdır. Bunun için kredi başvurusu yapmadan önce tüm bankaların faiz oranları hakkında bilgi toplamanız önemlidir.

Aynı zamanda taksit, ara ödeme, erteleme ve dosya masrafları gibi faktörleri de göz önünde bulundurarak doğru bankayı bulabilirsiniz.

Kredi başvuru evraklarını temin etmek: Bankayı seçtikten sonra gerekli evrakları öğrenmek ve başvuruya hazırlanmak için banka personelinden yardım alabilirsiniz.

Başvuru için gereken evraklar arasında satın alacağınız konuta ait tapu fotokopisi, nüfus cüzdanı ve gelir belgesi bulunmaktadır. Bankadan bankaya değişmekle beraber ekstra evrak istenebilir.

Kredi başvurusu-onay ve ekspertiz süreci: Tüm belgeleri hazırladıktan sonra başvuru aşamasına geçebilirsiniz. Başvurunuz banka tarafından incelenecek ve onaylanıp onaylanmadığı tarafınıza bildirilecektir. Eğer kredi başvurunuz onaylanırsa banka 2 iş günü içinde ekspertiz sürecini başlatarak alabileceğiniz maksimum kredi miktarı hakkında sizi bilgilendirir.

Ödeme planlaması: Ekspertiz süreci tamamlandıktan sonra bankanın sunduğu tutarı kabul ettiğiniz takdirde ödeme planlaması yapılır. Gelirinize uygun ödeme planı çıkartılarak gerekli evraklar imzalandıktan sonra kredinizi alabilirsiniz.

İpotek süreci: Kredi alacağınız için borcun güvenceye alınması amacıyla evin üzerine ipotek koyulmaktadır. Evin satışı için tapu müdürlüğünden randevu almanız gerekmektedir. Banka personeli sizinle tapu müdürlüğünde buluşacak ve satış işlemi gerçekleşecektir.

Ev satın almak için kredi çekerken yukarıdaki adımları izleyerek kolaylıkla yeni bir ev sahibi olabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin