Özel Sağlık Sigortası Koronavirüs (Covid-19) Kapsamı

2020’nin ilk aylarından itibaren hayatımızda olan koronavirüs, gün geçtikçe daha fazla insana etki ederek küresel boyuttaki salgının sürekli yanı başımızda olduğunu gösteriyor. Koronavirüse yakalanan kişilerde belirtiler değişken olup farklı sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle özel sağlık sigortasında koronavirüsün yer alıp almadığı da merak ediliyor. Koronavirüs testi pozitif çıkan kişilere belirli tedaviler uygulandığından, özel sağlık sigortalarından faydalanarak bu masraflardan kaçınabilirsiniz.

Koronavirüs Tedavisi Özel Sağlık Sigortasında Yer Alıyor Mu?

Koronavirüs nedeniyle ortaya çıkan sağlık giderlerinin karşılanması için birçok sigorta şirketi büyük bir adım atarak, bu hastalığı da poliçelerin kapsamına dahil etti. Buna göre Tamamlayıcı Sağlık sigortası ve Özel Sağlık Sigortası poliçesi sahibi olan kişilerin koronavirüs nedeniyle ortaya çıkan tedavi masrafları birçok sigorta şirketi tarafından karşılanıyor.

Peki Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ve Özel Sağlık Sigortası Nedir?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK’lı olan ya da BAĞ-KUR bünyesinde yer alan kişiler tarafından alınabilecek bir sigorta ürünüdür. Buna göre anlaşmalı özel hastanelerde yapılan tedaviler sonucunda SGK’nın karşıladığı kısım haricinde kalan ve hastalar tarafından ödenen fark ücreti, sigorta şirketi tarafından karşılanır. Böylelikle hasta herhangi bir ek ücret ödemez. Tamamlayıcı sağlık sigortası bulunan kişiler, sigorta şirketlerine göre değişmekle birlikte, koronavirüs nedeniyle ortaya çıkan sağlık sorunları için herhangi bir ek ücret ödemek zorunda kalmayacak.

Özel sağlık sigortasında herhangi bir SGK şartı aranmaz ve poliçede yer alan tüm durumlar nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarında masraflar poliçede belirtilen şartlar dahilinde sigorta şirketi tarafından karşılanır. Eğer koronavirüs testiniz pozitif çıkmışsa, buna bağlı tüm sağlık hizmetlerinden de özel sağlık sigortanızın kapsamı dahilinde olması durumunda ücretsiz faydalanabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortasında Koronavirüs Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Koronavirüs nedeniyle ortaya çıkan sağlık sorunlarını da özel sağlık sigortası poliçelerine dahil eden sigorta şirketleri, daha önce Tamamlayıcı Sağlık Sigortası veya Özel Sağlık Sigortası poliçesi bulunan kişiler için herhangi bir yenileme şartı koymuyor. Ancak koronavirüs nedeniyle ortaya çıkan sağlık giderlerinin karşılanması, poliçe kapsamına bağlı olarak sağlanıyor. Diğer yandan özel sağlık sigortasını yeni yaptıracak kişilerin koronavirüs nedeniyle tedavi masraflarının karşılanabilmesi için, poliçe başlangıç tarihinden sonra hastalığa yakalanmış olmaları gerekiyor.

Bunları da beğenebilirsin