Özel ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası İlaçları Karşılıyor mu?

Sağlık sigortaları, sağlık hizmeti aldığınızda tanı ve/veya tedavi masraflarınız için poliçenizde belirtilen şartlara göre, herhangi bir ek ücret ödemeden veya belirli oranda katılım payı ücreti ödeyerek tedavi olmanızı sağlar. Vatandaşlar Özel ya da Tamamlayıcı Sağlık Sigortası türlerinden biri arasından seçim yapabilirler. Diğer yandan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sadece SGK’lı olan kişiler için uygundur. Özel Sağlık Sigortası ise, herkes tarafından yaptırılabilir. Çoğu kişi sağlık sigortası yaptırmadan önce poliçe kapsamında neler olduğunu merak eder. Aynı zamanda Özel Sağlık Sigortasının ya da Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının ilaçları karşılayıp karşılamadığını da öğrenmek isterler. Yazımızda tüm merak edilen soruları cevaplayacağız. 

Özel Sağlık Sigortası İlaçları Karşılıyor mu?

Çoğu sigorta şirketi, bebekler ve çocuklar için ebeveynleri aracılığıyla ve aile poliçesi üzerinden Özel Sağlık Sigortası poliçesi sunabilir. 18-65 yaş arasındaki vatandaşlar, Özel Sağlık Sigortası için kendileri başvuruda bulunabilirler

Bu yazı ilginizi çekebilir

Özel Sağlık Sigortası, SGK’lı olma şartı gerekmeden yapılabilen bir sigorta türüdür ve iki ana teminatı bulunmaktadır. Özel Sağlık Sigortası’nda ayakta tedavi ve yatarak tedavi teminatları ana teminat olarak sunulmaktadır. Ancak kişi isterse, poliçeye ek teminatlar ekleyebilir. Özel Sağlık Sigortası sayesinde sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel hastanelerde sağlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. 

Ayakta tedavi teminatı söz konusu olduğunda doktor muayenesi, fizik tedavi, ultrason vb. görüntüleme testleri, kan ve idrar tahlili gibi testler, kapsama bağlı olarak sigorta şirketi tarafından karşılanabilir. Yatarak tedavi teminatında ise, yatarak tedavi gerektiren tüm sağlık sorunları genellikle kapsam içindedir ancak kişinin sağlık durumu ile ilgili özel durumlar, verilen hastane hizmetleri gibi etmenler nedeniyle bazı durumlarda masrafların tümünü karşılamayabilir. Özel Sağlık Sigortası ayakta tedavi için ilaç masrafları genellikle kapsam dahilindedir ancak birtakım ilaçlar kapsam dışında tutulabilmektedir. Yatarak tedavide ise çok daha maliyetli tedaviler uygulanabildiğinden, ilaç masrafları için kişiye özel uygulanan tedavi doğrultusunda kesin bir bilgi iletmek mümkün değildir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası İlaçları Karşılıyor mu?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası SGK’lı vatandaşların sadece muayene için düşük bir miktarda devlet katkı payı ödeyerek anlaşmalı özel hastanelerde tedavi olmasını sağlamaktadır. Özel Sağlık Sigortası’nda olduğu gibi ayakta tedavi ve yatarak tedavi teminatları sunulmaktadır. Diğer yandan, kişi isterse poliçesine ek teminatlar dahil edebilir. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda sigorta şirketinin belirttiği limitler dahilinde yatarak ve ayakta tedavi imkanlarından ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. Ancak ayakta tedavi durumunda verilen ilaçlar, teminat kapsamında yer almaz ancak bu ilaçlar istisnalar hariç SGK üzerinden alınabildiği için, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamı dışında olması, kişileri pek etkilemez. Eğer kişinin yatarak tedavi teminatı kapsamına giren bir sağlık sorunları için kullanılan ilaçlar genellikle sigorta şirketi tarafından karşılanır. 

Bunları da beğenebilirsin