Sigortanı İstediğin Şirketten Seçebilirsin

Uzun bir süredir, sigortalar günlük yaşamımızın bir parçası oldu. Evimizi, arabamızı ve en önemlisi de kendimizi sigortalatıyoruz. Yolculuğa çıkarken seyahat sigortası yaptırıyoruz. Sağlık sigortası yaptırıyoruz. Bu sigortaları bazen kendi ihtiyaçlarımız ve isteklerimiz doğrultusunda yaparken bazen de kredi için başvurduğumuz bankaların zorunlu tutması ile başvuruyoruz. İster büyük bir girişim için olsun, ister ev ya da araba almak içini olsun ya da basitçe tatil gibi bir masrafı karşılamak için olsun, krediler ve bankalar artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Peki krediyi çektiğimiz bankanın talep ettiği sigortayı yine o bankadan mı satın almamız gerekiyor?

Kredi ile Gelen Sigortalar

Bu yazı ilginizi çekebilir

Bankalara kredi çekmek için başvurduğunuzda göreceksiniz ki bu krediyi alabilmek için bankanın sizden istediği şeylerden biri de sigorta yaptırmanız. Bu sigortalar istediğiniz krediye göre farklılıklar gösterebilir elbette. Örneğin ev aldığınızda deprem sigortası yaptırmak zaten yasalarla zorunlu hale getirilmiştir. Araba aldığınızda trafik sigortasını yaptırmanız yine zorunludur. Bankaların her türlü kredi için istediği diğer bir sigorta da hayat sigortasıdır. Özellikle büyük miktarlarda kredi çekenlerden kredi hayat sigortası teklif edilir. Bu şekilde banka verdiği borcu güvence altına almış olur. Vefat etmeniz veya maluliyet gibi bir durumda geride kalanlar ağır masraflar altında ekonomik olarak ezilmemiş olur. Zaten çoğu zaman kredi için yaptığımız anlaşmada hayat sigortasını da kabul etmiş oluruz. Oysa banka ile yaptığımız anlaşmanın detaylarını ve sigortaya da onay verdiğimizi, daha sonra araştırdığımızda görürüz. Bu noktada akıllara takılan soru genelde aynıdır, hayat sigortası zorunlu muydu?

Sigortanızı Kendiniz Seçin

Bankaların yaptıkları kredi anlaşmalarına kattıkları kredi hayat sigortalarının bir zorunluluğu yoktur. Bu sigortayı istemediğinizi belirterek anlaşmadan çıkarabilirsiniz ancak çoğu insan haklı olarak kredi hayat sigortasına sahip olmayı tercih eder. Ne de olsa her ihtimali göz önünde bulundurmak gerekir. Fakat bu noktada sormanız gereken soru şu, daha uygun fiyatlara sigorta bulabilir miydim? İşte bunun için kredi alırken tavsiye edilen sigortayı aynı bankadan yaptırmak zorunda olmadığınızı bilmelisiniz. Diğer şirketleri araştırıp en uygun prim ödeme seçeneği sunan ile anlaşma sağlayabilir, ödemeler konusunda kendinize kolaylık sağlayabilirsiniz.
Araştırmalarınız sonucunda sigorta şirketlerinden teklif alabilirsiniz. Viennalife tarafından, ortalama yüzde 40 fiyat avantajı ile sunulan teklifi de değerlendirmeyi unutmayın. Kredi hayat sigortası için Viennalife farklı fiyat avantajları ile birçok seçenek sunuyor. Tüm bunlar hakkında www.olayinkolayi.com sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin