Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları Evde Bakım Hizmeti Kapsamı

Yaşlı kadın hemşireden evde bakım hizmeti alıyor

SGK desteği ile anlaşmalı özel hastanelerde sadece katılım payı ücretini ödeyerek tedavi olma imkanı sunan tamamlayıcı sağlık sigortası günümüzde birçok vatandaş tarafından tercih ediliyor. En çok uygulanan sigorta türlerinden biri olan tamamlayıcı sağlık sigortası ile özel hastanelerde muayene ya da tedavi imkanlarından faydalanabilirsiniz. Ana teminatları kapsamında birçok farklı avantaj sunan tamamlayıcı sağlık sigortası ile alakalı merak edilen konular arasında evde bakım hizmeti de yer almaktadır. Evde bakım hizmetinin tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında olup olmadığına dair tüm detaylar yazımızda.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teminatları

Tamamlayıcı sağlık sigortasının ana teminatlarından bahsetmeden önce bu sigorta türü ile alakalı detaylı bilgi vermek daha doğru olacaktır. Tamamlayıcı sağlık sigortası kişilerin kendi istekleri dahilinde yaptırabileceği bir sigorta türüdür. Ancak bu sigorta türü sadece SGK’lı olan kişiler tarafından 65 yaşa kadar yaptırılabilir. Adından da anlaşılacağı gibi tamamlayıcı olan bu sağlık sigortası ile anlaşmalı özel hastanelerde tedavi olmak mümkündür. 

Bu yazı ilginizi çekebilir

Tamamlayıcı sağlık sigortasının ana teminatları yatarak ve ayakta tedavi teminatlarını kapsar. Buna göre ayakta tedavi teminatında kişi yıllık olarak belirlenen sayı kadar doktor muayenesinden faydalanabilir. Aynı zamanda muayene sonrası istenen tahliller ve testler haricinde fizik tedavi giderleri de sigorta şirketi tarafından karşılanır. Yatarak tedavi teminatında ise ayakta tedavi yapılamayan sağlık sorunları sigorta kapsamındadır. Ameliyat, anestezi uygulaması, hastanede yatış işlemleri ya da kullanılan tıbbi cihazlar gibi birçok gider tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında yer alır. Aynı zamanda ambulans hizmet de yatarak tedavi teminatı kapsamındadır. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Evde Bakım Hizmeti

Evde bakım hizmeti hastanede tedavisi tamamlanan kişinin tedavisinin evde devam edilmesi durumudur. Doktor önerisi ile uygulanan evde bakım hizmetinde hastanın tüm ihtiyaçları giderilir ve gerekli görülürse tıbbi cihaz kullanımı da yapılır. Tamamlayıcı sağlık sigortasının ana teminatları arasında evde bakım hizmeti yer almaz. Ancak eğer kişi talep ederse bu hizmetin ek teminat olarak poliçeye eklenmesi mümkündür. Çoğu sigorta şirketi ek teminat olarak evde bakım hizmetini poliçeye dahil edebilse de yine de böyle bir düşünceniz varsa sigorta şirketinden detaylı bilgi almanız önerilir.

Bunları da beğenebilirsin