Yazlık Ev Kiralanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Aileniz veya arkadaşlarınızla bir tatil planlamaktan, daha eğlenceli bir şey yoktur. İş ve günlük hayatın koşuşturmacasından uzaklaşıp birlikte vakit geçirmeyi düşünmenin verdiği keyif, herkes için benzersiz bir deneyim sunmaktadır. Ancak, bir yazlık ev kiralamaya karar verirken asla acele etmeyin çünkü yanlış yeri seçmek tüm seyahatinizi mahvedebilir. Yazımızda kısa dönem ev kiralama konusunda nelere dikkat etmeniz gerektiğine değineceğiz.

İhtiyaçlarınızı Belirleyin

Yazlık evler haftalık veya sezonluk kiralanabilme özelliğine sahiptir. Bu nedenle kalış süresine göre, evde ihtiyaç duyulabilecek eşyaların varlığı hakkında bilgi almanızı öneririz. Uzun süreli konaklamalarda çamaşır makinesi, mutfak gereçleri gibi ihtiyaç duyulabilecek eşyaların bulunmasına dikkat ederek tatilinizi daha konforlu hale getirebilirsiniz. Aynı zamanda ihtiyaçlarınızı belirlerken yatak ve banyo sayısının yazlık evde kalacak kişi sayısına uygun olmasına da dikkat etmeniz gereklidir.

Bölgede Market Olmasına Dikkat Edin

Özellikle yazlık villa ve ev kiralarken tatil esnasında çok harcama yapmayı planlamıyorsanız, yakınlarda bir market olması yiyecek için çok para harcamanızı engelleyebilir.  Aynı zamanda acil durumlar söz konusu olduğunda da yazlık evin yakınlarında market ya da bakkal olması hızlı biçimde ihtiyacınızı temin edebilmek açısından iyi bir avantajdır. 

Park Yeri Olup Olmadığına Bakın

Kiraladığınız yazlık eve uçakla ya da otobüsle değil de kendi aracınızla gidecekseniz, mutlaka park yeri olması gereklidir. Yazlık evin kendi park alanı mevcutsa, bu aracınızı park etmek için yer aramanız gerekmeyeceği anlamına gelir. Bu sayede dışarı çıktığınızda eve geldiğiniz zaman park yeri bulup bulamayacağınız konusunda endişe etmenize gerek kalmaz.

İnternet Konusunda Bilgi Alın

Bu yazı ilginizi çekebilir

Teknoloji çağında yaşıyoruz ve tatilde olmanıza rağmen internet herkes için olduğu kadar sizin için de önemlidir. Yazlık ev kiralarken, evde internet olup olmadığını mutlaka öğrenmeniz gerekir. Böylece evde olduğunuz zamanlarda mobil internetinizi kullanmanıza gerek kalmaz ve biraz araştırma yapmak ya da yakınımızdaki en iyi restoranı bulmak istediğinizde bunu kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Araştırma Yapın

Kiralamayı düşündüğünüz yazlık evin fotoğrafları ne kadar muhteşem olsa da, işinizi şansa bırakmamanız önemlidir. Bu nedenle detaylı bir araştırma yapmanızı öneririz. Kiralayacağınız evle alakalı internette çeşitli mecralarda yorumları okuyabilir, sosyal medyada gönderiler üzerinden ipucu arayabilir ya da ev sahibi ile görüntülü görüşerek evi size gezdirmesini isteyebilirsiniz. Böylelikle yazlık evin fotoğraflardaki gibi olup olmadığını da görmüş olursunuz.

Ek Ücretler Olup Olmadığını Öğrenin

Konaklamanız sırasında ortaya çıkabilecek ek ücretleri sorun. Örneğin kiralama süresi boyunca temizlik ücreti ödemeniz gerekecek mi? Wi-Fi ve diğer olanaklar için ekstra ödeme yapmanız istenecek mi? Kiralamanın son aşamasında tüm bu detaylar hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Böylelikle kiraladığınız yazlık eve gittiğinizde olumsuz bir durumla karşılaşmamış olursunuz. 

Araştırmaya Zamanında Başlayın

“Erken rezervasyon indirimi” terimini mutlaka duymuşsunuzdur. Bu terim sadece oteller için değil, yazlık evler için de geçerlidir. Eğer daha uygun bir fiyatla yazlık ev kiralamak istiyorsanız, araştırmaya mutlaka birkaç ay öncesinden başlayın.

Diğer yandan iyi bir yazlık ev her zaman hızlı bir şekilde kiralanacaktır ve yaz sezonu başladığında bunun olması çok daha olasıdır. Aynı zamanda yazlık ev kiralama aşamasını hızlıca geçtiğinizde, tatilde kalacak yeriniz olup olmayacağını bilmemenin stresinden de kurtulmuş olursunuz.

Yazlık kiralama tatsız veya stresli olmak zorunda değil. Dikkatli bir şekilde önceden plan yaparsanız, her şey olması gerektiği gibi yerine oturacaktır. Dikkat edilmesi gerekenler konusunda yeterince özenli olursanız, paranızın karşılığını en iyi şekilde alarak hayalini kurduğunuz huzurlu bir tatile kavuşabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin