Yeni Bir Eve Taşınırken Yapılması Gerekenler

Yeni bir eve taşınmak, çok az kişinin “eğlenceli” olarak tanımladığı bir yaşam deneyimidir. Diğer yandan yeni bir eve taşınırken yapılması gereken birçok şey vardır ve bunun için bir planlamanız olması gerekir. Yazımızda yeni bir eve taşınırken yapılması gerekenlerden bahsedeceğiz.

Taşınma sürecine başlamadan önce taşınma masrafınızı hesaplamak için tıklayın!

İnternet Bağlantınızı Yaptırın

Taşınmadan en az üç hafta önce internet sağlayıcısı ile iletişime geçin ve mevcut bir üyeliğiniz varsa belirttiğiniz tarihte bu üyeliğin yeni bir adrese taşınmasını istediğinizi belirtin. Mevcut bir üyeliğiniz yoksa taşınmadan 1 hafta öncesinde başvuru yapmanız yeterlidir.

Çocuklar İçin Bir Planınız Olsun

Çocuklar etrafta koşturmaktan çok hoşlanırlar ve ev taşıma görevlileri ağır mobilya parçalarını bırakırken bu durum dikkat dağıtıcı olabilir. Aile evine veda etmenin duygusal stresiyle birlikte, bu artan güvenlik endişesi tek başına çocuklarınız için bir plan yapılmasına yeterlidir. Can sıkıntısından ve belirsizlikten kaçınmak için bir aile dostundan veya aile üyenizden bir gün boyunca onlarla ilgilenmesini ve nakliye görevlileri gelmeden önce açılmasını isteyin.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Konut Sigortası Yaptırın

Yeni evinize taşınırken konut sigortası yaptırmak istiyorsanız bunu son güne bırakmayın. Konut sigortası teklifi veren sigorta şirketleri ile iletişime geçin ve poliçe detaylarını öğrenin. Konut sigortasında verilen teminatlar size uyuyorsa taşınmadan önce sigortanızı yaptırın. Böylelikle evinizi her türlü soruna karşın koruma altına alabilirsiniz.

Yedek Anahtarlar Yaptırın

Yeni evinizin anahtarlarını alır almaz bunu yapın. Taşınma günleri stresli ve yoğundur, bu nedenle anahtarların evin içinde kaybolması çok kolaydır. Evin her bir üyesi için bir takım anahtar yaptırın ve gerek olması halinde zor durumda kalmamak için yedek anahtarlardan birini aile üyelerinizden birine teslim edin. Bu sayede taşınma esnasında kendi anahtarlarınızı kaybetseniz bile yedeklerini alabilirsiniz.

İlk Gece Kutusu Hazırlayın

Yeni bir eve taşınma heyecanını olabildiğince sorunsuz hale getirmek için, kutuda yedek kıyafet, temel banyo malzemeleri, tuvalet kağıdı, pijama, havlu, nevresim, poşet çay veya kahve gibi ihtiyaç duyabileceğiniz diğer temel öğeler bulunmalıdır.

Bizi evimizde hissettiren genellikle küçük şeylerdir ve bu nedenle tüm bu eşyaları kolayca erişilebilir bir kutuda bulundurmak, taşınmanız esnasında sizi rahatlatmaya yardımcı olacaktır.

Bunları da beğenebilirsin