Yeni Taşınılan Eve Elektrik, Su, Doğalgaz Abonelik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yeni taşınılan ev için elektrik, su ve doğalgaz abonelik işlemleri, taşınma sürecinin en önemli adımlarından biridir. Taşınma heyecanınızın yanı sıra, yeni evinizde konforlu bir yaşam sürdürebilmeniz için elektrik, su ve doğalgaz gibi temel hizmetlere abone olmanız gerekmektedir. Bu süreç, bazen karmaşık ve zaman alıcı olabilir. Yeni taşınılan eve abonelik başvurusu yaparken izlenmesi gereken adımları, ihtiyaç duyulan belgeleri ve süreci kolaylaştıracak ipuçlarını bu yazımızda derledik.

Yeni Taşınılan Eve Elektrik Aboneliği Nasıl Yapılır?

Yeni taşınacağınız evde elektriğin aktif olması için, öncelikle aboneliği üzerinize almanız gerekmektedir. Eve daha önce yaşamış olan kişi abonelik iptali yapacağı için, elektrik yeni abone olmadan kullanılamaz. Elektrik aboneliğini yapmak için bazı belgelerin hazırlanması gerekmektedir. Ev sahibi olanlar bulundukları şehirde elektrik dağıtımını yapan kuruma kimlik belgesi, tapu belgesi ve eski fatura örneği ile giderek işlemleri tamamlayabilir. Aynı şekilde kiracılar da söz konusu kuruma giderek, kira kontratı, zorunlu deprem sigortası (DASK) ve kimlik belgesini göstererek aboneliği üzerine alabilir. Bazı kurumlar farklı belgeler de isteyebilir. Bu nedenle elektrik abonelik işlemleri öncesi ilgili elektrik dağıtım şirketinden detaylı bilgi almanız doğru olacaktır.

Elektrik Aboneliği Üstüne Alma Ücreti 2024

Elektrik aboneliğini üzerine almak isteyen kişiler ödeyecekleri ücreti de merak ediyor. Ancak 2024 yılı için tek bir abonelik ücreti mevcut değildir. Söz konusu meskenin kullandığı kW değerine göre işlem yapılmaktadır. Bu nedenle söz konusu kurumla olan sözleşmede yer alan kW değeri üzerinden abonelik ücreti ödenir.

Yeni Taşınılan Eve Su Aboneliği Nasıl Yapılır?

Yeni taşınılan ev için su aboneliği başvurusu yapmak niyetindeyseniz, yaşadığınız bölgede su dağıtımını yapan kuruma gitmeniz gerekir. Kimlik kartınız ve daha önceki su faturalarından birini götürerek aboneliğinizi kolaylıkla başlatabilirsiniz. Su abonelik işlemleri için gerekli olan ücreti de ödemeniz gerekmektedir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Su Aboneliği Üstüne Alma Ücreti 2024

Su aboneliğini üzerinize almak için istenen ücret, yaşadığınız şehre göre değişecektir. Örneğin İstanbul’da hizmet veren İSKİ için 2024 teminat bedeli 711,60 TL olarak belirlenmiştir.

Yeni Taşınılan Eve Doğalgaz Aboneliği Nasıl Yapılır?

Doğalgaz aboneliğini üzerine alacak olan kişilerin nüfus cüzdanı, eski tarihe ait abone numarasının yer aldığı fatura örneği ve kira kontratı fotokopisi ile bulundukları bölgedeki doğalgaz dağıtımını yapan kuruma fiziki başvuru yapmaları mümkündür. Başvuru sonrasında yetkili ekip evinize gelerek doğalgaz sayacını aktif hale getirecektir. 

Doğalgaz Aboneliği Üstüne Alma Ücreti 2024

Doğalgaz aboneliğini üzerine alacak kişiler abonelik ücretini merak ediyor. Ancak doğalgaz aboneliği için belirlenen net bir ücret yoktur. Doğalgaz abonelik ücreti evin metrekaresine göre belirlenmektedir. Bu nedenle taşınacağınız ev küçükse daha az abonelik ücreti ödeyeceğiniz gibi ev büyükse abonelik ücreti de artacaktır.

e-Devlet Üzerinden Abonelik İşlemleri Nasıl Yapılır?

e-Devlet üzerinden tüm abonelik işlemleri yapılmaktadır. Abonelik gerçekleştireceğiniz kurum ismini e-Devlet arama çubuğuna yazarak, gerekli adımları tamamladıktan sonra istenen abonelik ücretini ödemeniz yeterlidir. Abonelik işlemi için; hem sizin, hem de ev sahibinizin bilgilerinin yanı sıra, DASK belgesi ve sayaç numarası da istenmektedir. Kimi zaman bazı aboneliklerde ücret faturaya yansıtılabilir. Eğer kişi isterse, faturaya yansıtılacak olan abonelik ücretini taksitlendirebilir. Bazı kurumlar ise, ödemenin peşin olarak yapılmasını istemektedir. İstanbul gibi büyük şehirlerdeki kurumlar için abonelik işlemlerinin e-Devlet üzerinden yapılması mümkün olsa da, bazı şehirlerde faaliyet gösteren kurumlar e-Devlet sisteminde yer almayabilir.bu durum diğer şehirlerdeki kurumların hepsi için geçerli olmayabilir.

Bunları da beğenebilirsin