Zorunlu Trafik Sigortası Almak için Ne Yapmalısınız?

Trafik Sigortası Poliçesini almanın ve bunu en uygun fiyata temin etmenin çeşitli yolları bulunmaktadır. Bir taşıt sahibiyseniz Zorunlu Trafik Sigortası almak için, bir sigorta şirketine, bir acenteye ya da en çok önerdiğimiz yöntem olan online ortamdaki sigorta firmalarına başvurabilirsiniz. İnternetin yaygınlaşması ve online sigortacılık servislerinin artması sayesinde artık internet üzerinden online kıyaslama yaparak da trafik sigortası poliçenizi kolaylıkla alabilirsiniz.

Özellikle internette yapacağınız kısa bir inceleme fiyat bilgisi konusunda sizi tatmin olabileceğiniz bir noktaya getirecektir. Zira, sigorta şirketleri talep edecekleri primleri kendi internet siteleri üzerinden yayınlamak zorundadır. Duyurdukları primleri bir ay içinde değiştiremezler.  Hatta bu işi daha pratik hale getiren ve çok sayıda sigorta şirketlerinin fiyat bilgilerini kıyaslamalı olarak karşılaştırabileceğiniz, bir acente gibi satış yapabilen internet siteleri de satın alma kanalı olarak kullanılabilir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Trafik Sigortasının primleri, sigortalatmak istenen taşıtın modeline ve yaşına göre değişkenlik gösterir. Bu sebeple özellikle başvuru kaynaklarınıza şu bilgileri iletmeniz yapılması gerekenler açısından size yol gösterecektir:

  • Araç modeli ve yaşını bildirmek
  • Araç rengi, plakası ve bulunduğu şehri bildirmek
  • Beğenilen fiyat teklifi için gerekli ödemeyi yapmak

Trafik Sigortası poliçe süresi 1 yıldır ve her yıl yenilenmek durumundadır.

Bunları da beğenebilirsin