Kasko Nedir? Nerelerden Alınabilir?

Kara Taşıtları Sigortası denilen Kasko; bir taşıtın kaza yapması, deprem, sel, su baskını gibi doğal afetlerden zarar görmesi, yanması, çalınması, terör eyleminde zarar görmesi veya çalınma teşebbüsü sonucunda alacağı zararların poliçe sınırları dahilinde giderilmesini kapsayan bir sigortadır. Bir Kasko poliçesi ana güvenceler ve ek güvencelerden meydana gelmektedir. Ana teminatlar, satın alınan sigorta poliçesinde, sigorta şirketi tarafından standart olarak sunulur. Fakat ek teminatlar, talebinize göre belirlenerek ek bir ücretlendirme ile poliçenize dahil edilir.

Kasko Sigortası isteğe bağlıdır. Bununla birlikte kasko sigortanızın olması durumunda yukarıda bahsettiğimiz durumlar poliçe sahibi olarak mağduriyetinizi giderir. Kasko Sigortasında poliçe kapsamını geniş tutmanız durumunda ödeme alt ve üst sınırı da istenilen şekilde belirleyebilirsiniz.  Ayrıca, trafik sigortasının limitini aşan büyük çaplı hasarlarda poliçedeki güvencenize göre Kasko ilgili aşan kısmı karşılayabilir. Bu, olası kaza durumunda taşıt sahipleri için oldukça önemlidir.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Fiyatlandırmada Kasko Sigortasında teminatlar farklılık göstereceği için fiyat bakımından en ucuz olmasından ziyade en uygun teminatları bulmak önemlidir. Riske göre belirlenen teminatlar fiyat açısından da değişiklik gösterir. Özellikle çalınma, deprem, terör, yangın, sel gibi durumlarda ortaya çıkabilecek olası masraflar bir Kasko Sigortası’nın teminat kapsamı içindeyse büyük bir can simidi niteliği taşır.

Kasko Sigortasının kaza ya da afet esnasında devreye girebilmesi için sürücü ehliyetinizin olması ve alkollü araç kullanmamanız gereklidir. Aksi halde sigorta poliçesi geçerli sayılmaz.

Kasko, Sigorta şirketlerinden veya Sigorta Acentelerinden alınabilir. Kasko sigortası prim belirlemesi serbest piyasa şartlarına göre şekillendiğinden dolayı, sigorta şirketleri farklı seviyelerde fiyatlama yapabilir. Bu yüzden her sigorta şirketinin teklifini internetten araştırmak, teminat ve fiyat kıyaslaması yapmak sizin açınızdan verimli sonuç doğuracaktır.  Bilgisayar başından da satın alınabilecek ve oldukça hızlı sonuçlanan kasko poliçesi, kasko şirketleri tarafından e-mail ile yine hızlıca size iletilebilir.

Bunları da beğenebilirsin