Özel Sağlık Sigortasında Profesör – Doçent Farkı

Doctor.

Özel sağlık sigortası sayesinde sigortalı kişiler sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu hastane ya da kurumlarda belirlenen limitler dahilinde tedavi olabiliyor. SGK’lı olan kişilerin sadece devlet tarafından alınan katkı payını ödeyerek özel hastanelerde fizik tedaviden röntgen çekimine ya da ameliyata kadar birçok hizmeti ücretsiz olarak almasını sağlayan özel sağlık sigortasını yaptırırken detaylı araştırma yapmanız önemlidir. Ana teminatları dahilinde herhangi bir ek ödeme yapmadan sağlık hizmetlerinden yararlanmayı sağlayan özel sağlık sigortasında Profesör ve Doçent farkı sıklıkla merak ediliyor. Ancak öncelikle özel sağlık sigortası teminatlarından bahsedelim.

Özel Sağlık Sigortası Ana Teminatları Nelerdir?

Özel sağlık sigortasının ana teminatları yatarak tedavi ve ayakta tedavidir. Sigorta poliçesinde yer alan limitler dahilinde bu teminatlardan herhangi bir ek ücret ödemeden faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda eğer sigortalı kişi talep ederse poliçeye ek teminatlar da eklenebilir. Peki ayakta tedavi ve yatarak tedavi teminatı neleri kapsar?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Ayakta Tedavi: Ayakta tedavi teminatı ile sigorta şirketine bağlı olarak yılda 10-12 muayene ücretsiz olmakla beraber, röntgen çekimi, tahlil işlemleri, fizik tedavi ve ultrason çekimi de dahil olmak üzere verilen hizmetler sigorta şirketi tarafından ödenir.  

Yatarak Tedavi: Yatarak tedavi teminatında sigortalının yatarak tedavi edilmesini gerektirecek bir sağlık sorunun olması durumunda ameliyat giderleri, hastane yatak ve yemek giderleri, anestezi, ameliyatta kullanılan ilaçlar ve refakatçi yemeği de dahil olmak üzere alınan tüm hizmetler limitler dahilinde ortaya çıkan masraflar sigorta şirketi tarafından karşılanır. 

Özel Sağlık Sigortasında Profesör – Doçent Farkı Nedir?

Özel sağlık sigortası teminatlarında olduğu gibi profesör ve doçent farkları da belirli limitler dahilinde karşılanmaktadır. Bazı sigorta şirketleri poliçelerinde bu farklı karşılamayacaklarını belirtebilirler. Bu nedenle sigorta yaptırmadan önce olası bir ameliyat durumunda işlemlerin profesör ya da doçent tarafından uygulanmasını istiyorsanız bu farklı karşılayacak bir sigorta şirketini tercih etmelisiniz. Diğer yandan çoğu sigorta şirketi özel sağlık sigortasına ek teminat olarak dahil edilen doğum teminatında profesör ya da doçent farkını karşılamaktadır. 

Bunları da beğenebilirsin