Özel Sağlık Sigortasında Tüp Bebek Tedavisi Kapsamı
Özel sağlık sigortası kapsamında özel hastanelerde herhangi bir ek ücret ödemeden tedavi olabilirsiniz. Tamamlayıcı sağlık sigortasının ana teminatları arasında ayakta tedavi ve yatarak tedavi yer almaktadır. Hem maddi olarak kolaylık sağlayan hem de özel hastanelerde çok daha kısa sürede tedavi edilmenize yardımcı olan sağlık sigortası çoğu vatandaş tarafından tercih edilmektedir.
Özel sağlık sigortası yaptırmak isteyenlerin aklında birçok soru yer almaktadır. Sigortanın her tedaviyi karşılayıp karşılamadığı da bu sorulardan bir tanesidir. Özellikle doğal yöntemlerle çocuk sahibi olamamış kişiler özel sağlık sigortasının tüp bebek tedavisini kapsayıp kapsamadığını öğrenmek istiyor. Yazımızda tamamlayıcı sağlık sigortası detaylarına ek olarak, sigortanın tüp bebek tedavisini karşılayıp karşılamadığına değineceğiz.
Özel Sağlık Sigortası Kapsamı
Özel sağlık sigortası kapsamı ikiye ayrılıyor. Tercih edilen sigorta şirketine ve poliçeye bağlı olarak ek teminatlar alınabilse de ana teminatlar arasında sadece ayakta ve yatarak tedavi yer alıyor. Diğer yandan sigorta yaptırmak isteyen kişi bu iki ana teminat arasından sadece birini de tercih edebiliyor. Buna göre özel sağlık sigortası kapsamında ayakta tedavi ve yatarak tedavide şu hizmetler sunuluyor.
Ayakta Tedavi: Yatarak tedavi gerektirmeyen durumlarda kullanılabilen bu hizmet kapsamında, yılda 9 kez anlaşmalı özel hastanelerde ücretsiz muayene yaptırmak mümkündür. Aynı zamanda tedaviye yönelik tahliller, MR gibi görüntüleme yöntemleri ve fizik tedavi yöntemleri için de ücret ödenmiyor. Herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle gitmiş olduğunuz muayenede doktor kontrol için gelmenizi isterse, bu durum kontrol muayenesi olarak değerlendiriliyor ve 9 kez kullanabileceğiniz muayene hakkınızdan gitmiyor.
Yatarak Tedavi: Özel sağlık sigortasında yatarak tedavi teminatı kapsamında, anlaşmalı özel hastanelerde yatış gerektiren sağlık durumlarında herhangi bir ek ücret ödemiyorsunuz. Buna göre; ameliyat, ufak müdahaleler, hastane odası, yemek hizmeti, yoğun bakım hizmetleri, anestezi, kemoterapi, diyaliz ve radyoterapi gibi tedavi giderleri sağlık sigortası tarafından karşılanıyor.
Özel sağlık sigortasının ana teminatları söz konusu olduğunda her müdahale sigorta tarafından karşılanmıyor. Doğum kontrol yöntemleri ve kısırlığa dair yapılan tedaviler de poliçe kapsamında kalıyor. Teminat dışında kalan durumlardan bazıları ise şu şekilde;
Özel Sağlık Sigortası Tüp Bebek Tedavisi
Günümüzde doğal ve normal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftlerin sıklıkla başvurduğu bir tedavi yöntemi olan tüp bebek, özel sağlık sigortasının ana teminatında yer almıyor. Ancak bazı sigorta şirketleri tüp bebek tedavisini ek teminat olarak sunuyor. Bu sayede sigortalı kişi ekstra prim ödemesi yaparak 1 yıl süreyle anlaşmalı özel hastanelerde tüp bebek tedavisi görebiliyor. Yine de ek bir ödeme yapılsa bile tüp bebek tedavisini poliçeye dahil etmek için bazı şartlar bulunuyor. Tüp bebek teminatının alınabilmesi için, özel sağlık sigortası yaptırmak istediğiniz şirkete devlet hastanesinden alınmış olan sağlık kurulu raporu sunmanız gerekiyor. Bu rapor ek teminat almak isteyen kişinin normal yollarla gebe kalamadığını onaylar nitelikte olduğundan sigorta şirketleri tarafından talep ediliyor. Kurul raporunu aldıktan sonra tüp bebek teminatı sunan sigorta şirketiyle iletişime geçerek özel sağlık sigortanızı yaptırabilirsiniz. Buna göre tüp bebek tedavisi giderleri sigorta şirketi tarafından 1 yıl boyunca %100 şekilde karşılanır ve herhangi bir ücret ödemezsiniz.