Seyahat Sigortası Fiyatları Neye Göre Belirleniyor?

Hayatın getirdiği yorgunluk hissini hepimiz zaman zaman hissediyoruz. Yoğun iş temposu, gündelik işlerin rutine binmesi gibi sebeplerle kimi zaman her şeyden uzaklaşmak istiyor insan. Belki bir haftalık ya da birkaç günlük bir kaçamak bizim için büyük bir nimete dönüşüyor. Hele de bu tatili ülke dışında bir yerlerde yapmayı planlamışsak yıl boyu beklediğimiz bir etkinlik oluveriyor tatillerimiz. Yeni ülkeler görmek, yeni kültürler tanımak güzel, peki ya bu yolculuk boyunca kendimizi nasıl güvende hissedeceğiz? İşte bu noktada seyahat sigortası devreye giriyor. Yolculuğumuz boyunca başımıza gelebilecek talihsizliklere karşı bir önlem olarak seyahat sigortası var ve zaten yurt dışı seyahatleri için zorunlu tutuluyor. Seyahat sigortası başta sağlık konusunda olmak üzere birçok hususta güvence sağlıyor ama siz de önceki deneyimlerinizden görmüşsünüzdür ki farklı durumlarda farklı fiyatlarla karşımıza çıkabiliyor bu garanti. Peki seyahat sigortası fiyatları neye göre belirleniyor? İşte bunu etkileyen faktörleri sizin için sıraladık.

Teminatlar

Seyahat sigortasının fiyatını belirleyen temel noktalardan biri hangi teminatları içerdiğidir. Tedavi masraflarının şekli poliçenizde ayrıntılı olarak belirtilmekte. Ayakta tedavi ya da yatarak tedavi gibi muayene ücretlerini etkileyen birçok faktör var. Sigortalının nakil işlemleri, vefat durumunda defin işlemlerinin sağlanması gibi farklı teminatlar sigorta fiyatınızı etkileyebilir.

Seyahat edilecek ülke

Bu yazı ilginizi çekebilir

Tatilinizi planladığınız ülke de seyahat sigortanızın fiyatını etkileyecektir. Güvenliği konusunda hem fikir olunan, sağlık hizmetleri yeterli bir ülkeye giderken daha uygun fiyatlara sigorta yaptırabilirken siyasi hali dalgalı, genel güvenlik önlemlerinin tereddütlü olduğu bir ülkede sigorta şirketleri yüksek fiyatlar isteyecektir.

Seyahat süresi

Seyahatinizin ne uzunlukta olacağı da sigorta konusunda önemli bir etken. Kısa süreli bir ziyaret, turistik bir gezi uygun fiyatlara seyahat sigortası yaptırmanızı sağlarken birkaç aydan oluşan bir gezi bu fiyatı arttıracaktır. Sınırsız süreli ülke dışına çıkmayı planlıyorsanız da seyahat sigortanızın bundan etkilenmesi gayet doğal.
Seyahat eden kişinin yaşı
Sigorta şirketleri satışını yaptıkları diğer sigortalar gibi seyahat sigortasında da müşterinin durumuna göre fiyatlarında değişiklik yapabilmekte. İleri yaşlarda bir insanın başta sağlık sorunları olmak üzere birçok konuda daha fazla risk içerdiği düşünüyor. Bu risk ihtimalinin artması da fiyatları arttırıyor elbette.

Diğer etmenler

Seyahat sigortası bunlardan başka, yolculuğa toplu çıkıyorsanız kaç kişi olduğunuz veya cinsiyetiniz gibi birçok küçük detaydan bile etkileniyor fakat eninde sonunda şirketler herkesin ulaşabileceği bir bant içinde sigorta fiyatlandırması yapıyorlar.

Bunları da beğenebilirsin