Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Eş ve Çocuğu (Aileyi) Kapsar mı?

Sağlık sorunları söz konusu olduğunda alınan hizmetler kişinin sigortalılık durumuna bağlı olarak devlet tarafından karşılanmakla beraber, kimi zaman kişiler özel hastaneleri de tercih edebiliyor. Bu gibi bir durumda özel kurumlarda yapılan tedaviler için ek ücret ödenmesi gerekiyor. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel hastanelerde SGK tarafından karşılanan sağlık giderlerinde aradaki fark, sigorta poliçesi limitleri dahilinde sigorta şirketi tarafından karşılanıyor. Böylelikle kişinin ek bir ücret ödemesine de gerek kalmıyor. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile sadece SGK katkı payı ödemesi yaparak özel sağlık kuruluşlarında tedavi olabilirsiniz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırmak isteyen çoğu kişi, sigortanın ailesini kapsayıp kapsamadığını merak etmektedir. Yazımızda bu konu hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK’lı olan bireyler tarafından yaptırılabilen bir sigorta türüdür. Bu sağlık sigortası sayesinde SGK anlaşmalı özel hastanelerde tedavi olmanız durumunda ortaya çıkan ücret farkı, sigorta şirketi tarafından karşılanır. Bu sayede özel hastanede teminatlar kapsamında tedavi olabilir ve sağlığınızı güvence altına alabilirsiniz. Ayakta ve yatarak tedavi teminatları sunulan Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında doktor muayenelerinden ameliyat giderlerine, fizik tedaviden tahlillere kadar alınan birçok hizmet poliçe kapsamında yer almaktadır. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından Aile Yararlanabilir mi?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırmak isteyen çoğu kişi, eşinin ve çocuklarının da sigortadan yararlanıp yararlanamayacağını merak etmektedir. Çoğu kişi SGK’lı olduğunda ailesinin ve çocuklarının devlet hastanelerindeki tedavi hizmetlerinden ücretsiz yararlandığını bildiği için, Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının da bu şekilde işlediğini düşünebiliyor. Ancak Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, diğer sigorta türlerinde olduğu gibi sadece sigortayı yaptıran kişi için geçerlidir. Bu nedenle kişi bu sigortayı yaptırmışsa, ana teminat dahilinde alınacak hizmetlerden sadece kendisi yararlanabiliyor. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından Eş Yararlanabilir mi?

Bu yazı ilginizi çekebilir

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında ana teminatlar ayakta tedavi ve yatarak tedaviyi kapsamaktadır. Standart bir tamamlayıcı sağlık sigortasında, sigortalı kişinin eşi hizmetlerden faydalanamaz. Ancak Aile Sağlık Sigortası ya da aile paketi olarak da bilinen Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ürünlerini tercih ederek eşinizin de tedavi hizmetlerinden faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Bu gibi bir durumda tek poliçe hazırlansa da, sigortalanan kişiler birden fazla olabilir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından Çocuklar Yararlanabilir mi?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Aile Paketi ile çocuklarınızın da özel hastanelerde tedavi imkanlarından faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Tek başınıza yaptırdığınız poliçe sadece sizi kapsayacağı için, çocuklarınız faydalanamaz. Ancak aile sağlık sigortası ile çocuklarınızın da bu hizmetlerden yararlanması mümkündür. Bazı sigorta şirketleri belirli yaş aralığındaki çocuklar için tamamlayıcı sağlık sigortası yapabilirken, bazıları yaş aralığı sınırı olmadan da poliçe düzenleyebilmektedir. 

Aileniz için Neden Sağlık Sigortası Yaptırmalısınız?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının birçok farklı avantajı olmakla beraber, aile olarak sağlık sigortası yaptırmak farklı avantajları da beraberinde getiriyor. Öncelikle sigorta şirketlerinin çoğu, Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında aile indirimi uygulamaktadır. Tek başınıza yaptıracağınız Tamamlayıcı Sağlık Sigortası poliçe ücretine kıyasla ailenizle beraber yaptıracağınız poliçe ücreti kapsamı itibariyla daha avantajlı olabilir. Bu nedenle indirimden faydalanarak, tüm ailenizin sağlığını güvence altına alabilirsiniz. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, sadece SGK’lı olarak çalışan bireyler için yapılabildiği için, tek başına çocuklar için bu sigorta türünden faydalanmak mümkün değildir. Aynı şekilde eşiniz de çalışmıyorsa Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptıramaz. Ancak aile teminatı ile hem çocuklarınız, hem de eşiniz için bu sigorta ürünü kapsamında teminat altında olabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin