Aracınıza Kasko Yenilemesi Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Kasko yenilemesi yaparken taşıt sahibinin daha önce kasko sigortası yaptırdığı sigorta şirketine olan sadakati ve bağlılığı oldukça önemlidir. Memnuniyet seviyesi arttıkça gelişen bu bağlılık için sigorta şirketleri eski müşterilerine çeşitli kampanya ve avantajlar sağlarlar. Poliçe yenilemesi yapacak taşıt sahiplerinin bu noktada kendilerini ayrıcalıklı hissetmesi elbette muhtemeldir ancak yine de her yenileme için dikkat edilmesi gereken faktörleri atlamamak gerekir.

 

Hasarsızlık İndirimi

Kasko poliçe yenilemelerinde müşterilere sunulan önemli bir indirim kalemidir. Hasarsızlık indiriminin çalışma prensipleri ise şu şekildedir:

Bu yazı ilginizi çekebilir
  • Hasarsızlık indirimi her yıl yeniden hesaplanır ve yıllar geçtikçe de indirim oranı artar.
  • Hasarsızlık indirim oranı daha az hasar yapan veya hiç hasar yapmayan taşıt sahipleri için oldukça yüksek olur.
  • Hasarsızlık indirimi oranları sigorta şirketlerinin politikaları, risk analizleri ve sektördeki yerlerine göre değişim gösterir.
  • Hasar yaşandığında hasarsızlık indirim oranı da düşer. Ancak küçük hasarları poliçeye yansıtmamak ve tazminat istememek çoğunlukla kullanılan bir yöntemdir.

 

Kasko Poliçesi Yenilemenin İncelikleri

Kasko poliçeleri genellikle yıllık olarak yapılır ve 1 yıl sonra tekrar yenilenir. Bununla birlikte poliçe yenilemenin zamanı ve sınırı bulunmamaktadır. Taşıt sahipleri kasko poliçesi yaptırmanın zamanını maddi durumlarının el verdiği vakte göre belirleyebilir, teminatlarını da isteğe bağlı şekilde oluşturabilir.

  • Kasko yenilerken poliçe dikkatlice incelenmeli, değişen veya eklenen istemeyeceğiniz bir madde olup olmadığına bakılmalıdır.
  • Bir yenileme olduğu içi hasarsızlık indiriminin oranı ve tutarı poliçe üzerinde kontrol edilmelidir.
  • Kasko yenilerken önceki teminatlara ihtiyacınız olup olmadığı veya eksik veya gereksiz teminat bulunup bulunmadığı kontrol edilmelidir.
  • Kasko yenilerken sigorta şirketi doğru bilgilendirilmeli, yanıltılmamalıdır.
  • Kazanılmış hakları kullanmak için bitiş tarihinden önce yenileme yapılmalıdır.
  • Kasko yenilemesinde ucuz olsun diye tehdit oluşturabilecek risk faktörlerini teminatınızdan çıkartmak konusunda iki kez düşünmeniz uygun olacaktır.

 

Bu unsurlar haricinde, sigorta şirketiyle anlaşmaya varıp kaskoda muafiyet yaparak hasarınızı belli bir orana kadar ödeyeceğinize yönelik teminatta bulunmanız, kasko fiyatının düşmesini sağlar. Bu oran yüzde bir ile yüzde üç arasında değişkenlik gösterir.

Bunları da beğenebilirsin