Evden Çalışanlar için En Etkili Tasarruf Yöntemleri

Evden çalışan sarışın bir kadın

Covid-19 salgını, sayısız şirketi hızlandırılmış bir biçimde daha esnek çalışma düzenlemelerini benimsemeye zorlayan bir katalizör oldu. Beğenin ya da beğenmeyin, evden çalışma artık kalıcı bir durum ve tüm dünya normale dönerken bile daha fazla insanın evden çalışmaya devam ettiğini görmemiz muhtemel.Pandemiyle birlikte evden çalışan kişilerin tasarruf etme eğilimlerinin arttığını söyleyebiliriz. Evden çalışırken daha az para harcamanın yolların yazımızda değineceğiz.

Kendi Yemeğinizi Pişirin

Pandemiden alınacak olumlu bir ders varsa, o da bize yemek alışkanlıklarımızı biraz daha düşünmek için fazladan zaman vermiş olmasıdır. Evden çalışırken daha iyi beslenmenin kolay ve sağlıklı yolu kendi yemeklerimizi hazırlamaktır.

Tasarruf yapmanın açık ara en kolay yol toplu pişirmedir. Bu durum bazen ekstra vakit ve enerji ayrılması gerektirdiğinden, kişiler üzerinde olumsuz çağrışımlar uyandırabilir ama durum böyle olmamalı. Büyük miktarlarda ve dışarıda yemek yeme maliyetinin çok altında gerçekten lezzetli yemekler hazırlamak mümkündür. 

Güveç, çorba, makarna, sebze ve bakliyat yemeklerinin tümü toplu olarak hazırlanabilir ve daha sonra tüketilmek üzere derin dondurucuda saklanabilir. Evde yemek pişirmek, aksi takdirde dışarıda yemek için harcanan paradan tasarruf etmenize yardımcı olmakla kalmaz; aynı zamanda birlikte yemek yemek için belirlenmiş bir aile zamanı olarak sevdiklerinizle sohbet etmek için kullanılabilir.

Elektrikli Eşyaları Verimli Kullanın

Her gün evden çalışmaya başlamadan önce, çoğunuz yemek hazırlamak için kullanılan büyük miktarda enerjiyi göz ardı etmiş olabilir ya da bunun farkında olmayabilirsiniz. Beyaz eşyalar özellikle gün içerisinde çok fazla elektrik harcar. Bununla birlikte, bu basit pişirme ipuçları, evde yemek pişirmeye daha fazla zaman harcadığınız için maliyetlerinizi düşürmenize yardımcı olacaktır.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Permakültür Nedir? 

Fırını kullanarak yemek pişiriyorsanız, pişirme işlemi sırasında fırın kapağını mümkün olduğunca kapalı tutmak, enerji tasarrufuna ve para tasarrufuna da yardımcı olacaktır. Yemek piştikten sonra fırını kapatıp kapağını açık bırakmak da odanın ısınmasına ve kalan ısının değerlendirilmesine yardımcı olacaktır.

Enerjinin kaçmasına izin vermemek için, tencerelerinizin de uygun bir kapakla kapatıldığından emin olun. Aynı zamanda bir fincan çay yaparken su ısıtıcısını fazla doldurmayın. Birçok insan su ısıtıcısını alışkanlık gereği doldurur, ancak yalnızca bir fincan çay istiyorsanız, 1 litre yerine 250 ml su ile doldurmanız yeterlidir.

Isıtma Ayarlarınızı Değiştirin

Evden çalışmak aynı zamanda birçok insan için biraz farklı bir günlük rutin anlamına gelecektir. Bu nedenle ısıtma sistemlerinizdeki ayarları kontrol etmek ve yeni rutininize uyum sağlamak daha fazla tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Kaloriferlerin sabahtan akşama kadar durmadan yanması çok fazla doğalgaz faturası ödemenize neden olacaktır. Bu nedenle kendinize bir rutin belirleyip günün belli saatlerinde evin sıcaklığı istediğiniz seviyeye ulaşana kadar daha yüksek derecede, diğer saatlerde biraz daha düşük derecede doğalgaz kullanımı yapabilirsiniz. Aynı zamanda eğer evde kullanmadığınız odalar varsa, buradaki petekleri kapatmak ve oda kapılarını kapalı tutmak da tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Bilgisayarınızı Tasarruflu Şekilde Kullanın

Dizüstü bilgisayarınızı sürekli fişe takılı bırakmak veya bilgisayarınız için enerji açısından en verimli ayarları kullanmayı unutmak gibi kötü alışkanlıklar daha fazla para harcamanıza neden olur. Fişe takılı kalan çoğu cihaz enerji tüketmeye devam eder. Bu nedenle, dizüstü bilgisayarınız veya bilgisayarınız kullanımda olmadığında fişi çekin. 

Ayrıca, bir dizüstü bilgisayarı veya telefonu sürekli prizde bırakmak, pilin fazladan aşınmasına ve yıpranmasına neden olabilir, bu da pili gereğinden önce değiştirmeniz gerekebileceği anlamına gelir. 

Tasarruf etmek için en iyi ipuçlarından biri de dizüstü bilgisayarınızdaki ve monitörünüzdeki enerji tasarrufu ayarlarını değiştirmek. Bu ayarlar, pil gücüyle çalışırken ekranın karartılması ve kullanılmadığında otomatik olarak uyku moduna geçmesi gibi belirli özellikleri ayarlamanıza olanak tanır.

Bunları da beğenebilirsin